Wandelroutenetwerk Stadsbos013 geopend

05 juli 2017

Het wandelroutenetwerk in Stadsbos013 is op 5 juli officieel geopend door wethouder Mario Jacobs en kinderen van basisschool de Petteflet. Er zijn 5 wandelingen van tussen de 4 en de 6 kilometer.

Deze wandelingen hebben ieder hun eigen karakter. Zo is de Vijverroute met een kinderboerderij en speeltuin extra leuk voor kinderen. Voor wie houdt van bijzondere architectuur én natuur, is de Reeshofroute een aanrader. De Waranderoute verrast als sterrenbos dat uniek is voor Nederland. Vrijwilligers gaan deze maand nog aan de slag om de bewegwijzering te verfijnen.

Wandelnetwerk Brabant

De wandelroutes maken deel uit van het wandelnetwerk Brabant, een knooppuntensysteem met een lengte van 4.800 km. Door knooppunten met elkaar te verbinden, bepaal je zelf een eigen route. De wandelknooppuntenkaarten met extra informatie over de ommetjes in Stadsbos013, zijn gratis verkrijgbaar bij onder meer de VVV. Daarnaast staan ze ook op de website www.stadsbos013.nl. 

App Vossenstreken

Het is ook mogelijk om met de app Vossenstreken van Natuurmuseum Brabant op onderzoek uit te gaan in Stadsbos013. De gratis app is te downloaden via de AppStore en de Google Play Store. Meer informatie over alle routes, horecagelegenheden en andere leuke activiteiten in de buurt,  vind je op vossenstrekenapp.com. Vossenstreken is een samenwerking tussen Natuurmuseum Brabant, Brabants Landschap en Kempens Landschap. De Tilburgse routes zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tilburg.