Website biedt hulp bij werk, inkomen en schulden

06 oktober 2022

Wie een uitkering heeft of aanvraagt, krijgt te maken met veel wetten en regels, die soms erg ingewikkeld zijn. Dat geldt ook als je bijvoorbeeld schulden hebt of hulp bij werk zoekt. De gemeente Tilburg heeft nu een website die inwoners hierbij kan helpen. 

screenshot van de website werkeninkomen

Tilburgers die bekend zijn bij Werk en Inkomen ontvangen in oktober een persoonlijke brief met meer informatie. 

Op de nieuwe website www.werkeninkomentilburg.nl vinden inwoners en professionals duidelijke uitleg over:  

•    Inkomen & Schulden
•    Training & Ontwikkeling
•    Werk
•    Inburgering

Een taal die voor iedereen begrijpelijk is 

“De website geeft antwoord op vragen die inwoners en professionals hebben bij de verschillende thema’s. Onze medewerkers hebben geprobeerd om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Geen uitleg in ouderwetse ambtenarentaal, maar een taal die voor iedereen beter te begrijpen is.”, zegt wethouder Esmah Lahlah (Bestaanszekerheid): “Er staan op de website ook verschillende video’s. Hierin leggen medewerkers uit hoe je bijvoorbeeld een bijstandsuitkering aanvraagt. Door het gebruik van filmpjes is de informatie wéér iets beter te begrijpen.”

Met hulp van inwoners

Inwoners en medewerkers van Werk en Inkomen speelden een belangrijke rol bij het maken van deze website. Ze dachten mee over de opbouw, over de toon en gaven duidelijk hun informatiebehoefte aan. Verschillende inwoners hebben meerdere keren alle onderdelen van de website getest. Dit leverde de gemeente keer op keer waardevolle informatie voor de website op.  

Meer informatie

Benieuwd naar de website? Neem dan een kijkje op www.werkeninkomentilburg.nl. Heb je als bezoeker een vraag waar je het antwoord niet op kunt vinden? Of kom je een tekst tegen die niet duidelijk genoeg is? Neem dan contact op via de speciale knop op de website en laat ons dat weten.