Week van de AfvalHelden

01 maart 2021
Karel van het BAT

Onze AfvalHelden werken dagelijks hard om de stad schoon te houden en het afval op de juiste manier op te halen en te verwerken. Daarom zetten wij onze Tilburgse AfvalHelden deze week, van 1 t/m 7 maart 2021, in het zonnetje.

Helden met een hoofdletter H, want dat zijn ze!

Achtergrondinformatie

De Week van de AfvalHelden is een initiatief van de NVRD, de Vereniging Afvalbedrijven en het O&O Fonds GEO (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de sector Grondstoffen, Energie en Omgeving). Deze partijen lanceren deze week, omdat zij vinden dat iedereen die zich dagelijks inzet in de gehele afvalketen waardering verdient. De chauffeur die zich met een inzamelvoertuig een weg door een drukke stad weet te banen. De verwerker die het afval veilig en milieuhygiënisch omzet in nieuwe grondstoffen en energie. De belader die zorgt dat iedere afvalstroom op de juiste manier in de wagen belandt. En met hen nog vele anderen. Hoe zou Nederland er zonder hen uit zien? Inzamelen, vervoeren en verwerken van afval zijn door de overheid als vitaal beroep gekenmerkt. De afvalsector vraagt om continue bezetting, zodat we de samenleving draaiend kunnen houden tijdens de coronacrisis.

Doe jij ook mee?

Wil jij jouw AfvalHeld een complimentje geven? Download en print dan de onderstaande complimentenkaart, vul deze in en hang de kaart aan de container*, maak een foto van jouw compliment en e-mail deze naar afvalscheiding@tilburg.nl of plaats ‘m op social media met #AfvalHelden.

Kleurplaat

Wil jij jouw AfvalHeld een leuke kleurrijke verrassing geven op zijn/haar route? Download, print en kleur de kleurplaat dan op je allermooist in en hang deze voor het raam of maak een foto en e-mail deze naar afvalscheiding@tilburg.nl. Veel kleurplezier.

*Let op: zorg ervoor dat wanneer je de complimentenkaart aan de container hangt, deze goed vast zit en niet weg kan waaien. Bijvoorbeeld door deze in een boterhamzakje te stoppen en goed aan de container vast te knopen.