Wegafsluitingen Tilburg Zingt en Koningsdag

24 april 2023

Tilburg Zingt en Koningsdag komen er aan. Dat betekent dat de binnenstad deze week minder goed bereikbaar is. Er zijn wegafsluitingen en sommige parkeergarages zijn minder goed of niet bereikbaar.

Woensdagavond is het vanaf 17:00 uur weer tijd voor Tilburg Zingt. Dat houdt in dat het Stadhuisplein dicht is tussen de Katterug en de Bisschop Zwijsenstraat van dinsdag 25 april 06:00 uur t/m donderdag 27 april 18:00. Verkeer vanaf de Heuvelring-Piusplein, kan via de Piusstraat (omgekeerde rijrichting) en de Primus van Gilsstraat, Bisschop Zwijsenstraat (omgekeerde rijrichting) naar de Schouwburgring rijden. Er staan verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden. Fietsers kunnen omrijden via de Piusstraat, Primus van Gilsstraat en de Bisschop Zwijsenstraat (en andersom).

Bereikbaarheid parkeergarages

De parkeergarages Pieter Vreedeplein en Heuvelpoort zijn bereikbaar. Parkeren kan ook iets verder weg bij de Knegtel of bij Poppodium 013. De parkeergarage Emmapassage is bereikbaar vanaf de Heuvelring, maar niet vanaf de Piusstraat (omdat daar de rijrichting is omgedraaid). Auto's en motoren kunnen de garage wel uitrijden richting de Piusstraat. Parkeergarage Koningsplein is bereikbaar via de Piusstraat en Bisschop Zwijsenstraat. Uitrijden kan alleen via de Bisschop Zwijsenstraat. Parkeergarage Schouwburg is op donderdag 27 april niet bereikbaar vanaf de Korvelseweg vanwege een Koningsdagevenement op deze locatie

Bereikbaarheid fietsenstallingen

De fietsenstalling Heuvel blijft de hele Koningsnacht open. Fietsenstalling Katterug is van 24 t/m 28 april dicht. De stalling bij de Concertzaal is tijdens Koningsnacht extra lang open, tot 04:30 uur. Op 26 april is er een tijdelijke bovengrondse stalling op het Koningsplein.  Kijk voor meer informatie over de openingstijden van de fietsenstallingen op de pagina 'fietsen in Tilburg' op deze site. 

Duurzame bekers

Net als tijdens carnaval werken de buitenbarren in de binnenstad met statiegeldbekers. Dat betekent dat er een euro bovenop de prijs voor een biertje of fris komt als je dat de eerste keer gaat halen. Daarvan is 50 cent statiegeld en 50 cent milieubijdrage. Koop je daarna een tweede drankje, dan wissel je de beker gewoon om. Je betaalt dan alleen de prijs voor het drankje. Ga je naar huis? Ga dan naar het centrale inleverpunt op het Pieter Vreedeplein. Op dit plein kun je statiegeld terugkrijgen. Dat kan niet bij de inleverbakken of bij de horeca. 

Carnaval

We vieren het helaas niet opnieuw, maar heb je nog statiegeldbekers over van carnaval? Die kun je op 26 april van 16:00 uur tot 19:00 uur inleveren voor statiegeld bij het inleverpunt op het Pieter Vreedeplein.