Werk aan brug Oisterwijksebaan

14 oktober 2019
De brug bij de Oisterwijksebaan

Rijkswaterstaat werkt van 19 oktober 06:00 uur tot 25 november 06:00 uur aan de draaibrug bij de Oisterwijksebaan. Tijdens het werk is de brug in beide richtingen afgesloten.

Gemotoriseerd verkeer, voetgangers en fietsers kunnen omrijden en omlopen. Het bewegingsmechanisme van de brug en het rijdek worden vervangen. Het is de bedoeling dat de brug na het werk weer voor langere tijd mee kan, met in de tussentijd het normale onderhoud. Om de hinder op locatie zoveel mogelijk te beperken zal de brug worden gedemonteerd met behulp van een telescoopkraan op de wal. De brug wordt per schip afgevoerd naar de werkplaats. Daar komt er een nieuw mechanisme en een nieuw brugdek op.

Middenpijler

Tijdens de werkzaamheden aan de middenpijler, van 21 oktober 06:00 tot 23 november 06:00 uur, kan het vaarverkeer langs 1 zijde van de middenpijler passeren. De werkzaamheden kunnen weersgevoelig zijn. Om deze reden is er rekening gehouden met een ruime planning van de werkzaamheden. Zijn de werkzaamheden eerder klaar, dan worden de afsluitingen en bijhorende omleidingen ook eerder opgeheven.

Meer informatie op de website van rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden.