Werk aan de Ringbaan-Oost

21 februari 2020
De Ringbaan-Oost

(Foto Jostijn Ligtvoet)

De gemeente gaat onderhoud uitvoeren aan de kruisingen van Ringbaan-Oost met de Lourdesstraat, Gerard van Swietenstraat en de St. Josephstraat. Het gaat om werkzaamheden aan het wegdek en de verkeerslichten.

Ook komt er een extra rijstrook om de verkeersdoorstroming te verbeteren. De rijstrook komt op het kruispunt met de Lourdesstraat en is bestemd voor verkeer om rechtsaf te slaan naar de Lourdesstraat. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden gefaseerd en in het weekend uitgevoerd. De aannemer werkt 's nachts door.

De werkzaamheden aan het kruispunt met de Lourdesstraat starten zaterdag 7 maart om 19:00 uur en duren tot en met maandagochtend 06:00 uur. Om de werkzaamheden in het weekend zo snel mogelijk te kunnen afronden, moet de aannemer voorbereidende werkzaamheden uitvoeren. Mogelijk is er dan één rijstrook afgesloten tussen 10:00 en 15:00 uur.

Aangepaste routes

De Lourdesstraat is afgesloten van maandag 2 maart tot en met zondag 5 april vanaf de Hakendoverstraat tot aan de ringbaan. Hierdoor is het niet mogelijk om vanaf Ringbaan-Oost rechtsaf te slaan naar de Lourdesstraat of vanaf de Lourdesstraat Ringbaan-Oost op te rijden. Het verkeer wordt omgeleid via de Ringbaan-Zuid en de Wethouder Baggermanlaan.

Tijdens de werkzaamheden in de weekenden is de Ringbaan-Oost ook afgesloten. doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via de ringbanen. Ook fietsers worden omgeleid. Voor de hulpdiensten gelden aangepaste routes.

Buslijnen 142 en 143 rijden in de periode van de werkzaamheden een aangepaste route. Meer informatie arriva.nl (-> Reisinformatie-> voor Omleidingen & stremmingen).