Wethouder De Vries 'Bouwer van Verdienste'

14 juni 2019

De Tilburgse Bouw Sociëteit reikte donderdag 13 juni de prijs 'Bouwer van Verdienste' uit aan wethouder Berend de Vries. Hij is de derde stadsbestuurder die de titel mag dragen.

De prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of een instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van architectuur, stedenbouw of onroerend goed binnen de regio Tilburg. Eerder ontvingen oud-burgemeesters Gerrit Brokx en Peter Noordanus de titel.

De jury heeft zich in haar beoordeling gericht op 4 gebiedsontwikkelingen: de Piushaven, het Veemarktkwartier, Stappegoor en de Spoorzone. Naast deze projecten was De Vries volgens de jury een belangrijke drijvende kracht achter andere beeldbepalende ontwikkelingen in Tilburg. Daarmee kwamen zij tot het unanieme besluit om de prijs aan de wethouder uit te reiken:  "Met deze gebiedsontwikkelingen is Tilburg aantrekkelijker geworden voor haar eigen en nieuwe inwoners. Maar ook voor bezoekers van de stad, alsmede de vernieuwde nationale en internationale belangstelling voor de stad Tilburg."

Berend de Vries heeft de titel met gepaste trots in ontvangst genomen: "Ik ben ontzettend vereerd met deze prijs. Het is een compliment voor de visie die we samen met de stad nastreven: Verder kijken dan stenen, maar tegelijkertijd bouwen aan Tilburg mét behoud van erfgoed.  Het succes van bijvoorbeeld de LocHal laat zien dat deze visie ook aanslaat bij onze inwoners en bezoekers."  

Tilburgse Bouw Sociëteit

De Tilburgse Bouw Sociëteit bestaat uit iets meer dan 200 leden vanuit de primaire bouwkolom, dat wil zeggen: aannemers, ontwikkelaars, architecten, makelaars, corporaties maar ook het ambtelijk en bestuurlijk apparaat.