Zilveren Erepenning voor bestuursleden Meimarkt

07 juni 2022

Mevrouw Yvonne de Vuijst en de heer Marcel van den Hurk ontvingen 5 juni de Zilveren Erepenning van de gemeente voor hun jarenlange inzet als bestuurslid van de Stichting Meimarkt. Locoburgemeester Maarten van Asten reikte de onderscheiding uit.

Maarten van Asten reikt de erepenning uit aan de vrijwilligers van de Meimarkt

(Foto: Joris Buijs)

Mevrouw De Vuijst en de heer Van den Hurk kregen de erepenning bij hun afscheid als bestuurslid van de Stichting Meimarkt. Naast hun jarenlange inzet voor de Meimarkt zijn beide ook betrokken bij Boeken rond het Paleis.

Jubileum

De heer Van den Hurk is medeoprichter en organiseert de Meimarkt al 40 jaar vanaf 1980. Hij is penningmeester van de Stichting Meimarkt. Ook mevrouw De Vuijst, voorzitter van de Stichting Meimarkt is al 37 jaar actief als vrijwilliger voor dit evenement, sinds 1983. De Meimarkt is één van de grootste evenementen in de stad en de voorbereidingen ervan nemen een heel jaar in beslag. In mei 2020 zou de 40e editie plaatsvinden, maar vanwege Corona ging die niet door. Het jubileum werd dit jaar gevierd tijdens de de Meimarkt op zondag 5 juni. Na 40 jaar dragen de heer Van den Hurk en mevrouw De Vuijst het stokje over aan andere vrijwilligers. Naast hun activiteiten voor de Meimarkt zijn zij beiden al 18 jaar actief als vrijwilliger voor het evenement ‘Boeken rond het Paleis’.

Allebei zijn zij al sinds jaar en dag de spil van het evenement. Het succes van de Meimarkt is dan ook voor een groot deel aan hen te danken. Het evenement is inmiddels zo omvangrijk geworden, dat de organisatie ervan een heel jaar in beslag neemt. De voorbereidingen voor de markt van het volgende jaar beginnen zodra de markt van dit jaar tot een goed einde is gebracht: inschrijvingen, boekhouding, wachtlijsten, horeca, entertainment, vrijwilligers, mails en telefoontjes van potentiële deelnemers en andere geïnteresseerden en contacten met de gemeente. De heer Van den Hurk en mevrouw De Vuijst doen dit alles met grote toewijding en met als enig doel elk jaar een geslaagde markt neer te zetten voor deelnemers en bezoekers. Samen met de overige vrijwilligers zorgen zij jaarlijks voor een perfecte organisatie.

Aanspreekpunt

Daarnaast zijn zij beiden al 18 jaar vrijwilliger bij het evenement ‘Boeken rond het Paleis’, waar zij allerlei werkzaamheden verrichten, zoals inschrijvingen, contacten met de kramenzetters en regelen van de faciliteiten op de markt. Op de dag van het evenement zelf zijn zij aanspreekpunt. Deze vrijwilligerswerkzaamheden zetten zij overigens nog voort.