Zilveren Erepenning voor Gerard Klaassen

01 oktober 2020
Gerard Klaassen met de zilveren erepenning

Gerard Klaassen kreeg op woensdag 30 september de Zilveren Erepenning van de gemeente Tilburg. Hij ontving de onderscheiding vanwege zijn inzet voor het Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg (SBOT).

Gerard Klaassen nam woensdag officieel afscheid als voorzitter van het SBOT. Hij is sinds de oprichting in 2003 betrokken bij het Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg. De laatste 10 jaar was hij voorzitter. Het SBOT vertegenwoordigt alle huurders van woningcorporaties binnen de gemeente Tilburg, inclusief de dorpen Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. Daarmee heeft Gerard zich jarenlang vrijwillig ingezet voor alle huurders van corporatiewoningen in de stad.

Voor de gemeente is het SBOT een waardevolle partner om het gesprek met de huurders van de corporaties in de stad te kunnen voeren. Dat de samenwerking in Tilburg al deze jaren is blijven bestaan, is mede aan de heer Klaassen te danken. Tot voor kort is hij intensief betrokken geweest bij de voorbereiding van het Convenant Wonen 2020-2025 dat op woensdag 30 september eveneens officieel is vastgesteld.

Op de foto staat Gerard Klaassen in het midden;
Links staat Frans Schotel, de huidige voorzitter van het SBOT;
Rechts locoburgemeester Oscar Dusschooten.