Zilveren Erepenning voor Jan Gevers

22 juni 2022
Zilveren Erepenning gemeente Tilburg voor Jan Gevers

(Foto: Joris Buijs)

De heer J. (Jan) Gevers ontving 21 juni de Zilveren Erepenning van de gemeente uit handen van burgemeester Theo Weterings. Dhr. Gevers kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als voorzitter van de Stichting Tilburgs Ondernemersfonds en zijn betekenis voor het vestigingsklimaat voor bedrijven en instellingen van Tilburg.

Burgemeester Weterings reikte de erepenning uit ter gelegenheid van het afscheid van de heer Gevers als voorzitter van de Stichting Tilburgs
Ondernemersfonds.

Bedrijventerreinen

De heer Gevers (68) is sinds 2012 voorzitter van de Stichting Tilburgs Ondernemersfonds. Dit fonds regelt de afwikkeling en verdeling van de financiële middelen voor parkmanagement op 9 Tilburgse bedrijventerreinen. Jan Gevers had een cruciale rol bij de totstandkoming, organisatie en professionalisering van het parkmanagement, en is daarmee van betekenis geweest voor het vestigingsklimaat voor bedrijven en instellingen van de stad.

Sinds 2020 is de heer Gevers lid van het dagelijks bestuur van BORT (Bedrijven Overleg Regio Tilburg). Hij is daar voorzitter van het voorzittersoverleg, het centrale orgaan van alle Vitaal-verenigingen waar alle thema’s op het gebied van parkmanagement samen komen. Hij heeft een belangrijke impuls gegeven aan de ontwikkeling van de Tilburgse bedrijventerreinen en heeft daarvoor van BORT in 2014 de BORT-prijs ontvangen, samen met Erik de Ridder, toenmalig wethouder Economie van Tilburg.

Diverse functies

In het verleden had de heer Gevers diverse vrijwillige functies bij Tilburgse organisaties. Zo was hij voorzitter van het Cultuurfonds Tilburg, voorzitter van de Raad van Toezicht van Theaters Tilburg en Algemeen Secretaris van Willem II. In 2018 ontving de heer Gevers een Koninklijke onderscheiding bij zijn afscheid als voorzitter van de Algemene Directie van de Van Spaendonck Groep. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.