ZLM Tour finisht dit jaar in Tilburg

25 april 2019

De finish van de ZLM Tour en de eindhuldiging van het vijfdaagse wielerevenement zijn dit jaar op 23 juni in Tilburg. Verschillende internationale topploegen en toprenners doen mee aan de koers.

De ZLM Tour wordt gezien als ideale voorbereidingskoers voor sprintersploegen richting de Tour de France. De Tilburgse wethouder en locoburgemeester Oscar Dusschooten is trots dat de finale van de bekende etappekoers wordt verreden in zijn gemeente. Dusschooten: "Door het wielerverleden van de stad, past dit evenement perfect bij Tilburg als sportstad. Daarnaast hebben we met de Tilburgse wielerclub Pijnenburg een mooie lokale partner rondom de organisatie van het evenement. Gezamenlijk gaan we er een mooi wielerevenement van maken, waarbij het publiek de internationale wielertop op Tilburgse bodem in actie kan zien."

Etappeschema

De laatste etappe van de vernieuwde ZLM Tour start op 23 juni op de High Tech Campus in Eindhoven en finisht in de Piusstraat in Tilburg. Het complete etappeschema van de ZLM Tour ziet er als volgt uit:
19 juni Proloog in Yerseke
20 juni Bredene – Borsele
21 juni Etten-Leur – Buchten
22 juni Buchten – Landgraaf
23 juni Eindhoven - Tilburg

Tilburg is een bekende plaats voor voormalig topsprinter Jean-Paul van Poppel, die zijn debuut maakt als koersdirecteur van de ZLM Tour. Hij reed in zijn jonge jaren bij de Tilburgse wielerclub Pijnenburg en ook zijn zonen Boy en Danny van Poppel zijn opgeleid bij deze vereniging.