Zwembaden Tilburg vanaf 18 mei deels weer open

08 mei 2020
Zwembad corona-update

Het kabinet kondigde 6 mei aan dat een aantal maatregelen wordt versoepeld, onder andere dat binnenzwembaden onder voorwaarden weer open mogen. Vanaf maandag 18 mei gaan de zwembaden in Tilburg deels weer open.

Recreatiebad Stappegoor, Sportcomplex Drieburcht en Zwembad Reeshof gaan maandag 18 mei deels weer open. Het Sportbedrijf heeft de nodige maatregelen getroffen om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM en het protocol vanuit de ZwembadBranche.  Zo is het o.a. uitsluitend mogelijk om losse kaartjes online te kopen voor vaste tijdsblokken.

De Tilburgse zwembaden gaan stapsgewijs terug naar de reguliere programmering. Dit betekent dat de zwembaden open gaan voor zwemlessen ABC voor kinderen, banenzwemmen en Aqua-Fitness lessen.

Richtlijnen

De activiteiten zijn te organiseren volgens de richtlijnen van het RIVM en de ZwembadBranche. Zo kan de 1,5 meter afstand worden bewaakt. Alle overige activiteiten, zoals het baby-peuterzwemmen en Aqua-Vitaal, worden nu nog niet opgestart.  Er wordt een maximum aantal bezoekers per activiteit toegelaten en er zit ruimte tussen verschillende tijdsblokken.

Het is alleen mogelijk om een los kaartje online te kopen voor vaste tijdsblokken. Abonnementen zijn voorlopig niet geldig. De programmering is te vinden op sportintilburg.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de verdere richtlijnen in de zwembaden.

Hygiëne

Voor zowel bezoekers als medewerkers gelden bij opening nog steeds de volgende (hygiëne) maatregelen:

  • regelmatig handen wassen
  • hoesten en niezen in binnenkant elleboog
  • papieren zakdoekjes gebruiken
  • geen handen schudden
  • 1,5 meter afstand houden
  • de route aanduiding volgen, net als de aanwijzingen van het personeel
  • bij verkoudheid, hoesten of koorts vragen de zwembaden u om thuis te blijven.

Externe partijen zoals fysiopraktijken en kinderdagverblijven die gevestigd zijn in de gemeentelijke sportaccommodaties, bepalen zelf of en wanneer zij weer opengaan. Neem voor meer informatie contact op met de organisaties zelf.  

Meer informatie

Houd voor verdere actuele berichtgeving de website sportintilburg.nl in de gaten.