Zwerfafval opruimen tijdens de World Cleanup Day

06 september 2021
Flyer World Clean Up Day

Op zaterdag 18 september 2021 doet Tilburg mee aan de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Op de World Cleanup Day geven inwoners onze stad een grote schoonmaakbeurt.

Tilburgers die tijdens de World Cleanup Day aan de slag willen met het opruimen van zwerfafval in hun buurt, kunnen zwerfafvalgrijpers en gele afvalzakken aanvragen via tilburg.nl/schoon. Je kunt alleen aan de slag gaan of samen met je buren. Er zijn al heel veel Tilburgse opruimacties aangemeld. Wethouder Rik Grashoff (openbare ruimte): “Zwerfafval is al sinds jaar en dag één van de belangrijkste ergernissen van Tilburgers. Het is mooi om te zien dat veel inwoners zich op World Cleanup Day, maar zeker ook de rest van het jaar, actief inzetten voor een schone stad. Samen maken we het verschil voor een leefbaar Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel.”

Benieuwd naar hoe het er tijdens de Cleanup Day van vorig jaar aan toe ging in Tilburg?

Meedoen aan de World Cleanup Day in Tilburg?

Je kunt alleen aan de slag gaan of samen met buurtgenoten. Wanneer je met een groep zwerfafval wilt gaan rapen, kun je jouw actie aanmelden via het aanvraagformulier op tilburg.nl/schoon (het formulier staat bij de paragraaf 'Gratis zwerfafvalgrijpers'). Inwoners kunnen ook via het Facebookevenement laten weten dat ze meedoen.

Vergeet andere opruimteams niet te inspireren en deel foto’s van jouw schoonmaakactie op sociale media onder vermelding van #tilburgschoon of e-mail de foto’s naar schoon@tilburg.nl.