Rommelmarkt

Organiseert u een rommelmarkt of een straatverkoop? Bekijk dan eerst of u een vergunning nodig heeft of niet. Is een melding voldoende, dan regelt u dat uiterlijk 6 weken voor de datum waarop u de rommelmarkt wilt houden. Aan een melding zijn geen kosten aan verbonden. Houd rekening met de voorwaarden voor het houden van een rommelmarkt.

Rommelmarkt melden.
Inwoners

Rommelmarkt melden.
Ondernemers

Voor rommelmarkten met meer dan 10 kramen of bij verkoop van voedsel heeft u een evenementenvergunning nodig. Ook zodra u nevenactiviteiten organiseert, zoals dans- of muziekoptredens, braderieën, een modeshow, karaokeshow of als u kermisattracties plaatst.

Gebruiksmelding brandveiligheid

Organiseert u een activiteit op een plaats waar geen brandveiligheidseisen gelden, dan moet u altijd voldoen aan de regels van het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen. Soms is het nodig om de activiteit vooraf te melden bij de gemeente, dat noemen we de gebruiksmelding brandveiligheid. Dat is niet nodig als u al een evenementenvergunning aanvraagt. Meer over de gebruiksmelding

 

Formulieren