U bevindt zich op:Ondernemers /Parkeren en verkeer / Parkeervergunning ondernemers

Parkeervergunningen ondernemers

Er zijn 4 soorten:

 1.  Volledige parkeervergunning: geldt de hele week, voor 1 rayon
 2.  5-daagse parkeervergunning: geldt op werkdagen
 3.  Meerdaagse parkeerkaart: onbeperkt parkeren
 4.  Hulpverlenersvergunning: voor hulpverlening binnen het vergunninggebied

Let op: de tijden van betaald parkeren kunnen per rayon verschillen. Bekijk de rayon-indeling op de kaart 'Parkeerrayons Tilburg'

Vraag direct een vergunning aan.Parkeer-vergunning aanvragen

Aanvragen parkeervergunning

U kunt een parkeervergunning online aanvragen of op afspraak aan de balie van de stadswinkel. U kunt kiezen voor een volledige parkeervergunning, of parkeervergunning voor 5 dagen. Als er geen wachtlijst is, krijgt u de vergunning direct mee. U heeft nodig: 

 • legitimatiebewijs, of log in met eHerkenning
 • werkgeversverklaring
 • uittreksel van de Kamer van Koophandel, waaruit blijkt dat het bedrijf is gevestigd binnen het vergunninghoudersgebied
 • Bedrijven binnen de Cityring sturen/nemen ook een accountantsverklaring mee. Hierin verklaart de accountant dat de vergunning bedrijfsmatig van belang is. Dat is bv. bij verkoop van dagverse producten, storingsdienst of een spoedeisend karakter van de werkzaamheden. 
 • Bedrijven die meer dan één 5-daagse zakelijke vergunning (buiten Cityring) willen hebben, nemen ook een verklaring omtrent het aantal fte's mee (zie aanvraagformulier).

Nieuw gebied: Noordhoek

Vanaf 2018 hoort de wijk Noordhoek bij het vergunninggebied om de bestaande parkeeroverlast te laten verdwijnen. Wijkbewoners en ondernemers krijgen een brief over deze nieuwe regeling. Een parkeervergunning is vanaf 15 september online aan te vragen, de bezoekersregeling vanaf 1 november.

Vanaf 1 januari 2018 hoort de wijk Noordhoek (pdf,546KB) bij het vergunninggebied (rayon W) om de parkeeroverlast te laten verdwijnen. Wijkbewoners en ondernemers hebben hierover een brief ontvangen. Een parkeervergunning kunt u eenvoudig online aanvragen.

Voorwaarden parkeervergunning

 • uw bedrijf is gevestigd in het parkeervergunningengebied (pdf,517KB)
 • de auto staat op naam van het bedrijf 
 • de auto is niet langer dan 6 meter of hoger dan 2,40 meter
 • de parkeervergunning geldt niet voor een caravan, camper of aanhangwagen
 • in de voorschriften uit de Parkeerverordening (pdf,177KB) staan de voorwaarden bij uw vergunning en op welke plek u kunt parkeren
Content is verborgen

Kosten parkeervergunning

Tarieven parkeervergunning (op kenteken)
Zone/RayonBedrag
B€ 90,00 per kwartaal
N, W, O01, O03, Z01, Z02, We (Stratinghpad, Station Universiteit)€ 48,00 per kwartaal
5-daagse vergunning, buiten de Cityring (alleen op werkdagen)€ 40,00 per kwartaal
5-daagse vergunning, binnen de Cityring (alleen op werkdagen tussen 09.00-19.00 uur op bepaalde terreinen)€ 168,00 per kwartaal

Voor meerdere vergunningen op hetzelfde adres (of als u zelf al parkeerplek heeft) komt er 17,00 euro per kwartaal op het tarief. De oudste parkeervergunning wordt als eerste parkeervergunning beschouwd. Alleen de 5-daagse zakelijke parkeervergunning heeft steeds dezelfde prijs, ongeacht hoeveel u er heeft.

Content is verborgen

Betalen parkeervergunning

Betalen per automatische incasso is het handigste. Uw nieuwe vergunning is dan op tijd bij u binnen. Het bedrag wordt ongeveer 1 week voor de nieuwe periode geïncasseerd. Als u meer dan 1 vergunning of parkeerabonnement heeft, dan geldt uw keuze voor incasso automatisch ook hiervoor. Uw bankafschrift geldt als factuur.

Parkeervergunning opzeggen

Content is verborgen

Opzeggen of wijzigen parkeervergunning

De vergunning kunt u online opzeggen. Een nog geldig vignet kunt u opsturen naar Gemeente Tilburg t.a.v. Parkeerbalie, Postbus 90155, 5000 LH Tilburg. U kunt ook persoonlijk naar de balie van de stadswinkel komen. Maak hiervoor een afspraak. Voor het wijzigen van uw parkeervergunning moet u altijd naar de stadswinkel komen.

Content is verborgen

Meerdaagse parkeerkaart

Met een meerdaagse parkeerkaart kunt u onbeperkt parkeren in de binnenstad op alle betaald parkeerplaatsen in het vergunninggebied (pdf,517KB). Het is niet toegestaan om te parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. De parkeerkaart is kentekenloos. U kunt kiezen op welke datum u de parkeerkaart wilt laten ingaan.

Tarieven meerdaagse parkeerkaart
Soort meerdaagse parkeerkaartBedrag
Weekkaart€ 33,00
Maandkaart€ 99,00
Kwartaalkaart€ 198,00
Content is verborgen

Hulpverlenersvergunning

Met een hulpverlenersvergunning mag op alle betaald parkeerplaatsen in een bepaald rayon van het vergunninggebied geparkeerd worden. Deze vergunning is bedoeld voor: 

 • huisartsen of verloskundigen met een praktijk in Tilburg
 • de directie van een professionele (thuis)zorg- of hulpverleningsinstelling voor haar hulpverlener(s)

De hulpverlenersvergunning mag alleen gebruikt worden voor het parkeren tijdens het verlenen van hulp aan mensen binnen het parkeervergunninggebied. 

Content is verborgen

Aanvragen of opzeggen hulpverlenersvergunning

U kunt de hulpverlenersvergunning schriftelijk aanvragen (pdf,153KB) of aan de parkeerbalie in de stadswinkel.

Wilt u als directie van een (thuis)zorgorganisatie of hulpverleningsinstelling in aanmerking komen voor meerdere hulpverlenersvergunningen, vul dan voor elke hulpverlener een apart formulier in.

Een hulpverlenersvergunning kost 56,00 euro per kwartaal.

Benodigde documenten

Huisarts of verloskundige:

 • legitimatiebewijs
 • registratie in het kader van de wet Beroepen in de Individuele gezondheidszorg (BIG)

Directie van professionele (thuis)zorg- of hulpverleningsinstelling:

 • legitimatiebewijs hulpverlener
 • inschrijving Kamer van Koophandel
 • verklaring directie (thuis)zorgorganisatie of hulpverleningsinstelling
 • machtigingsverklaring (wanneer de directie iemand machtigt om de vergunning aan te vragen)

Opzeggen hulpverlenersvergunning

Hulpverlenersvergunning opzeggen? Stuur dan een e-mail met uw gegevens (naam, adres woonplaats, kenteken, zone van uw vergunning) en gewenste datum van opzegging naar: parkeerbalie@tilburg.nl