Opvang Ringbaan-Oost

De gemeente opent samen met Traverse een tijdelijke opvang voor dakloze arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa.

Vanwege de coronamaatregelen en de kou in de wintermaanden wordt tijdelijk een extra opvanglocatie geopend in de gymzaal van de oude Jan Ligthartschool aan de Ringbaan Oost. Deze locatie is na zorgvuldige afweging gekozen. Er is vanwege de 1.5 meter maatregel voldoende ruimte voor 25 veldbedden en er zijn voldoende sanitaire voorzieningen. Ook kan deze ruimte snel in gebruik genomen worden omdat de gymzaal en naastgelegen school nu door tijdelijke bewoning in beheer zijn. De noodopvang is tijdelijk en geldt voor de wintermaanden tot 1 maart.

Dag- en nachtopenstelling

De daklozen kunnen dagelijks vanaf 22:00 uur tot 09:00 uur terecht in de gymzaal. Op maandag is de opvang tot 11:00 in de ochtend open. Zij krijgen hier een bed en kunnen gebruik maken van toilet en douche. Ook is er gelegenheid tot het wassen van kleding en er wordt een kop koffie of thee geboden. Er is geen dagprogramma. De in- en uitgang van de opvang komt aan de oostzijde, tegenover de bushalte aan de Ringbaan-Oost.

Beheer en begeleiding

Traverse zorgt voor de faciliteiten en is aanwezig voor ontvangst en bewaking. Stichting Barka zet zich in voor hulp en ondersteuning aan deze mensen bij het krijgen van werk of terugkeer naar hun land van herkomst.

Vragen en contact

Op de pagina veelgestelde vragen vindt u meer informatie.

Vragen over het werk van Traverse? Bel dan naar 013 - 205 51 00. Ervaart u overlast van de nieuwe bewoners? Bel dan de politie op 0900-8844.