Opvang Ringbaan-Oost

De gemeente heeft samen met Traverse een tijdelijke opvang geopend voor dakloze arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa. 

De opvanglocatie voor niet rechthebbenden die tijdelijk in de gymzaal van de Jan Ligthartschool is gevestigd aan de Ringbaan oost is met ingang van 1 maart enkel nog op grond van de lock-down maatregelen geopend. We kunnen op dit moment niet zeggen voor hoe lang dit nog duurt. We moeten daarvoor de landelijke richtlijnen afwachten. Naar verwachting kunnen we er woensdag 3 maart iets meer over zeggen. Met ingang van 1 maart bouwt Traverse het aantal opvangplekken voor niet rechthebbenden af (vandaag gestart met vier plekken). 

De opvang in de gymzaal van de oude Jan Ligthartschool is 24 uur per dag geopend. Er is, binnen de 1.5 meter maatregel, voldoende ruimte voor 28 veldbedden en er zijn voldoende sanitaire voorzieningen.

Dag- en nachtopenstelling

De daklozen kunnen dagelijks 24 uur per dag terecht in de gymzaal. Zij krijgen hier een bed en kunnen gebruik maken van toilet en douche. Ook is er gelegenheid tot het wassen van kleding en er wordt een kop koffie of thee geboden. De in- en uitgang van de opvang is aan de oostzijde, tegenover de bushalte aan de Ringbaan-Oost.

Beheer en begeleiding

Traverse zorgt voor de faciliteiten en is aanwezig voor ontvangst en bewaking. Stichting Barka zet zich in voor hulp en ondersteuning aan deze mensen bij het krijgen van werk of terugkeer naar hun land van herkomst. In de wijk wordt extra gesurveilleerd om overlast te voorkomen. 

Vragen en contact

Op de pagina veelgestelde vragen vindt u meer informatie.

Vragen over het werk van Traverse? Bel dan naar 013 - 205 51 00. Ervaart u overlast van de nieuwe bewoners? Bel dan de politie op 0900-8844.

Melding sluiten

Deze browser wordt niet meer ondersteund.
Gebruik een recente versie van Microsoft Edge, Chrome of Firefox.