Tilburgse Kermis

De Tilburgse kermis is dit jaar van 21 tot en met 30 juli. Het evenement heeft onder meer gevolgen voor de busroutes en de weekmarkten. Diverse straten in de binnenstad zijn afgesloten.

Wegen afgesloten

Van 18 juli 12:00 uur tot 2 augustus 12:00 uur zijn de volgende wegen afgesloten: Besterdring vanaf Besterdplein, NS-plein, Burgemeester Brokxlaan tot station. Ook dicht is de Spoorlaan tussen de Magazijnstraat en parkeergarage 013-Tivoli, de Heuvelring, het Piusplein, Paleisring en het Stadhuisplein tot de Bisschop Zwijsenstraat. Bij dit blad zit deze week een speciale kermiskrant.

Aangepaste route bussen

De bussen volgen een aangepaste route. Meer informatie staat op de pagina aangepaste dienstregeling tijdens de Tilburgse kermis op de website van Arriva. Er rijden extra Nightliners tijdens de kermis. Kaartjes zijn in de bus te koop. Ze kosten 5,50 euro. De Nightliner rijdt vanaf 00:30 uur elk half uur vanaf de kruising Heuvelring - Spoorlaan naar Reeshof, Udenhout en Waalwijk.

Markten

Op vrijdag 21 en 28 juli is er geen markt op het Koningsplein. Op zaterdag 22 en 29 juli wordt de markt verplaatst naar het Burgemeester van de Mortelplein. Hier geldt een parkeerverbod vanaf 04:00 uur ‘s morgens. De markt van het Besterdplein verhuist op 26 juli naar de Molenbochtstraat tot de Koestraat en een stukje Kruisstraat. Hier geldt een parkeerverbod van 04:00 tot 14:30 uur.

Alle informatie over de kermis staat op de website detilburgsekermis.nl.

(Foto: Peter van de kerkhof)