Wijkagenda

De gemeente wil dat inwoners gezond en gelukkig zijn in Tilburg. Daarom is het nodig om van inwoners, partners en ondernemers te horen wat nodig is om de leefbaarheid in wijken, dorpen en buurten te verbeteren. We bepalen samen de belangrijkste opgaven voor de wijk/het dorp en wie, wat en wanneer gaat doen. En we werken samen aan de totstandkoming van de opgaven.

Per wijk/dorp legt de gemeente dit vast in een wijk/dorpsagenda. Deze agenda's richten zich op de middellange en lange termijn. In de agenda’s wordt de verbinding gelegd tussen de wijk/het dorp en de gemeente. En tussen de diverse thema’s die spelen in de wijk/het dorp.

Continue proces 

Zaken die spelen in een wijk/dorp veranderen. Ook de aanpak daarvan kan wijzigen. Daarom is de wijk/dorpsagenda nooit af. Als de wijkagenda een middel moet worden voor het stellen van prioriteiten, voor de inzet van mensen, middelen en participatie, moet hier in 2022 tijd, capaciteit en geld voor vrijgemaakt worden. Om te beginnen door een team samen te stellen van medewerkers van de gemeente van verschillende afdelingen (een gebiedsteam). Maar zeker ook in overleg met vertegenwoordigers van wijkpartners (inclusief bewoners en ondernemers).

Wijkagenda bekijken

Door op de wijk (blauwe cirkel) te klikken op onderstaande kaart kom je bij de wijkagenda voor die wijk of dat gebied. Daaronder ook een overzicht van alle wijkagenda's.

Oops, an error occurred! Code: 202205261933193191f6fb

Gebieden met een wijkagenda