Content met afbeeldingen

Op deze pagina staan een aantal voorbeelden van teksten met afbeeldingen. Let op: logo's altijd in .png, foto's altijd .jpg.

Tekst met afbeelding(en)

Hier het contentelement 'Tekst met media files' met een standaard formaat afbeelding met alt-attribuut (invullen bij tab afbeelding > toegankelijkheid > alternatieve labels invullen (verplicht; Webrichtlijnen)).

Uit de stijlgids:

"3.2 Artikelbrede afbeeldingen in content anders dan nieuwsitems: Deze zijn 725 pixels breed en altijd liggend. Hoogte is vrij maar minimaal 400 pixels en maximaal 500 pixels.

Afbeeldingen naast content zijn 300 pixels breed

De afbeelding moet eerst ge-upload worden. Dat moet in de mapstructuur die gelijk is aan de sitestructuur die je aantreft in de map media. Om deze te kunnen plaatsen moet in het betreffende artikel een nieuw record aangemaakt worden met eigenschap afbeelding en media. Nu niet browsen naar lokaal maar de afbeelding ophalen via het mapikoontje en plaatsen."

Nieuws met afbeelding

Een nieuwsitem wordt altijd voorzien van beeldmateriaal. Bij nieuwsitems worden afbeeldingen anders verwerkt. TYPO3 regelt zelf de grootte van de afbeelding. Een afbeelding in een nieuwsitem is altijd klikbaar, bij andere content is dat een keuze.

Voor een kwalitatief goede weergave:

  • Kies afbeeldingen van minimaal 1000px breed of hoog (afhankelijk van het soort foto).
  • De afbeelding uploaden via 'Bestandenlijst/ Filelist'
  • Alt-tekst altijd invullen; ook als de afbeelding decoratief is

Tekst met aanklikbare afbeelding

Hier het contentelement 'Tekst met media files' met een aanklikbare foto (+ ook weer een alttag). Hiervoor gebruiken we altijd de optie 'lightbox'. Klik bij afbeelding > bij gedrag > vergroten op klik > vink lightbox aan.

Meerdere afbeeldingen

Hieronder het contentelement 'Afbeeldingen & Video's' met meerdere afbeeldingen. Voeg te gewenste afbeeldingen toe onder de tab 'Afbeeldingen' en vink onderaan de pagina de opties 'Vergroot op klik' en 'Lightbox' aan. Bij 'Weergave' vul je bij het veld 'Breedte' het getal 235 in om de opmaak van de foto's netjes uit te lijnen. Per rij worden er maximaal 3 foto's weergegeven.

Grote afbeelding

Hieronder een voorbeeld van het contentelement 'Afbeeldingen & video's' met een grote afbeelding

Achtergrondfoto homepage

Achtergrondfoto's van de homepage worden als volgt gesneden:

  • Desktop: 1922 pixels breed x 476 hoog op 72 DPI
  • Mobile: 710 pixels breed x 1000 pixels hoog op 72 DPI
     

Spoorzone - Beeld op subnavigatie

Op de subsite spoorzonetilburg.nl hebben we op subnavigatie links uitgelijnd beeldmateriaal staan. Dat kan vervangen worden door de beheerders van TYPO3. De afmetingen: 1045 hoogte x 542 breed.

Zip-bestand downloaden