U bevindt zich op: Inwoners /Laag inkomen / Meedoenregeling

Meedoenregeling

Tilburgers kunnen meedoen aan leuke, leerzame of gezonde activiteiten. Ook als u minder te besteden heeft. Heeft u een minimuminkomen dan is er de Meedoenregeling. U en uw gezinsleden kunnen daarmee een keus maken uit diverse activiteiten. Het aanbod is groot, met meer dan 1200 activiteiten zit er voor iedereen wat tussen. U kunt de Meedoenregeling vanaf 11 januari 2016 aanvragen.

 

Voorwaarden Meedoenregeling

  • U bent inwoner van Tilburg, Berkel-Enschot of Udenhout.
  • Uw vermogen -bijvoorbeeld een auto of spaargeld- is niet hoger dan 5.920 euro (voor alleenstaanden) of 11.840 euro (voor alleenstaande ouders, gehuwden of samenwonenden)
  • Uw inkomen is lager dan 130% van het sociaal minimum.

Op het overzicht met de normen Meedoenregeling (pdf, 102KB) kunt u zien hoeveel inkomen u mag hebben. Voor het berekenen van u inkomen telt u al uw inkomsten bij elkaar op behalve: huurtoeslag, zorgtoeslag, bijzondere bijstand, persoonsgebonden budget en woonkostentoeslag.

U volgt een voltijd MBO, HBO of universitaire studie?

Dan hebt u geen recht op de Meedoenregeling omdat voor studenten voldoende mogelijkheden zijn om aan activiteiten mee te doen. Niet studerende gezinsleden kunnen wel recht hebben op de Meedoenregeling. Bel voor advies op maat naar 14 013 en vraag naar de unit Meedoenregeling. 

Meedoen aan leuke activiteiten? Meedoenregeling aanvragen

Aanvragen Meedoenregeling

U krijgt een brief van de gemeente als u de regeling automatisch ontvangt. Heeft u geen brief gehad, dan kunt u de regeling zelf aanvragen. Het formulier is eenvoudig en kan ook zonder DigiD ingevuld worden.

 

Afhandeling Meedoenregeling

De afhandeling van een aanvraag duurt maximaal 6 weken. De gemeente controleert uw inkomensgegevens. Het is mogelijk dat u nog bewijsstukken over uw inkomen en/of vermogen moet aanleveren. 

 

Bekijken wat u met de Meedoenregeling kunt doen

Heeft u recht op de regeling, dan kunnen ook uw partner en thuiswonende kinderen t/m 17 jaar een keus maken uit ruim 300 aanbieders met meer dan 1200 activiteiten. U krijgt allemaal een eigen budget. Kost de activiteit meer dan u aan budget heeft, dan legt u de rest zelf bij. Kost de activiteit minder, dan kunt u het restant voor een andere activiteit gebruiken. Het inwisselen van de Meedoenregeling is heel eenvoudig. 

  1. Maak een keuze uit het aanbod
  2. Pak uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. 
  3. Vertel bij de kassa van de door u gekozen activiteit dat u de Meedoenregeling wilt gebruiken.
  4. De medewerker controleert uw gegevens. Klaar!

Met de Meedoenregeling naar Festival Mundial

Gebruikers van de Meedoenregeling kunnen ook dit jaar weer met korting naar Festival Mundial op 25 en 26 juni 2016. Een weekendticket via de Meedoenregeling kost 12,50 euro per persoon. Iedereen met de Meedoenregeling kan maximaal 2 tickets bestellen. Kaarten zijn verkrijgbaar van 1 april tot en met 24 juni 2016. Heeft u nog voldoende budget dan kunt u de tickets per e-mail aanvragen. Moet u bijbetalen of haalt u de tickets liever zelf op, dan gaat u naar een van de verkooppunten. Tickets zijn niet verkrijgbaar aan de kassa van het festival. Meer informatie over het aanschaffen van een 2 dagen ticket Mundial.

 

Budget Meedoenregeling

Het budget van de Meedoenregeling is tot en met 31 december 2016 geldig. U kunt het budget niet meenemen naar een volgend seizoen of inwisselen voor contant geld. Als u met u DigiD inlogt op Mijn Gemeente kunt u zien hoeveel budget u nog heeft en waar u de regeling voor hebt gebruikt. Op 1 januari begint het nieuwe seizoen. Kinderen of partners moeten inloggen met hun eigen DigiD.

 

Bedrijven en de Meedoenregeling

Organisaties of verenigingen die willen aansluiten bij de Meedoenregeling, kunnen een email sturen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Bezwaar maken Meedoenregeling

Heeft u een afwijzing ontvangen en bent u het daar niet mee eens? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken (DigiD verplicht).

 

T-Kindpakket

De Meedoenregeling is onderdeel van het T-Kindpakket.