logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Gemeentesecretaris

Aly van Berckel is gemeentesecretaris van de gemeente Tilburg. De gemeentesecretaris is de hoogste ambtenaar van de gemeente.

De gemeentesecretaris is aanwezig bij alle collegevergaderingen. In Tilburg is de gemeentesecretaris ook algemeen directeur.

Aly van Berckel werd op 27 juli geboren in het Gelderse Putten, als tweede in een gezin met vier kinderen. Ze is gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Tilburg. 

Opleiding

Van Berckel volgde haar middelbare-schoolopleiding aan het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo. Ze deed daarna een interne opleiding bij de Belastingdienst en studeerde vervolgens in de avonduren Fiscaal Recht in Tilburg. 

Functies

Op haar negentiende verhuisde Van Berckel van Putten naar Den Haag voor een baan als belastinginspecteur. Ze bleef in de hofstad werken en kwam via de Ministeries van Financiën en Sociale Zaken terecht bij de gemeente Den Haag. Daarna werkte ze voor rijksuitvoeringsorganisaties de Douane en de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Sinds 1 april 2021 werkt ze als gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Tilburg. 

Persoonlijk

De Tilburgse gemeentesecretaris woont in Den Haag. Ze is getrouwd en heeft een zoon en een dochter. Van Berckel heeft in de loop der jaren een warm hart ontwikkeld voor alles wat de overheid doet en voor de mensen die er werken. Ze stelt de uitvoering voorop. Ook maakt ze zich sterk voor samenwerking tussen diverse overheden – in het belang van inwoners. Inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer zijn eveneens thema’s die haar na aan het hart liggen. 

Daarbij benadrukt Van Berckel vooral de talenten van mensen. Daarom is ze ook zo op haar plek in Tilburg – zowel de gemeente als de organisatie – waar talentontwikkeling een belangrijke waarde is. Want, zo is haar overtuiging, door te benadrukken waar mensen goed in zijn, realiseer je samen de beste resultaten voor de stad.