Moet u iets op openbare grond plaatsen voor uw bouw- of sloopwerkzaamheden? Melden is in veel gevallen niet meer nodig. Wel moet u aan een aantal regels voldoen. Op deze pagina vindt u deze regels. Bij grotere projecten is wel een vergunning nodig. Wanneer dat het geval is en hoe u de vergunning aanvraagt, leest u op deze pagina.
De meldplicht voor het gebruik openbare ruimte verdwijnt. In plaats van de meldplicht zijn er algemene regels opgesteld waar u aan moet voldoen. Het gebruik van de openbare ruimte mag geen schade toebrengen aan de weg en geen gevaar opleveren voor andere weggebruikers. Er moet verder aan de volgende regels worden voldaan:
Bij grote bouwprojecten wordt vaak gebruik gemaakt van openbare ruimte. Meestal meer dan 15 m2 en/of moet het er langer dan 4 weken staan. Vraag hiervoor de vergunning 'Gebruik openbare ruime bij grote projecten' aan via het Omgevingsloket.
Is wegafsluiting (gedeeltelijk) ook noodzakelijk? Neem dan eerst contact op met het Coördinatiepunt Weggebruik via https://ltcworld.com/account-aanvragen. Gebruikt u een alleen hijskraan met kenteken en verder geen andere bouwmaterialen? Dan is contact opnemen voldoende. U hoeft dan geen vergunning meer aan te vragen of een melding te doen.
Door de intensieve bouwwerkzaamheden in de binnenstad is gebruik van de openbare ruimte daar tijdelijk beperkt of niet mogelijk. De bereikbaarheid voor hulpdiensten en de algehele doorstroming van het verkeer gaan voor. Om eventuele mogelijkheden te bekijken, neemt u minstens 3 weken vóór de start van uw bouw- of sloopwerkzaamheden contact op met het Coördinatiepunt Weggebruik via CPW@tilburg.nl.
Bent u werkzaam voor een Nuts- of Telecombedrijf? Meld uw kabel- en leidingwerkzaamheden dan via LTC Andes: 088-2100350 of support@andes.nl.
Bent u particulier of een zelfstandig bedrijf dat kabel- en leidingwerkzaamheden verricht? Neem dan contact met leidingcoordinatie@tilburg.nl. De aanvraag duurt ongeveer 8 weken. Voor het hebben van kabels of leidingen op openbaar gebied betaalt u jaarlijks precariokosten per strekkende meter. De tarieven hiervoor staan in de 'verordening precariobelasting' op de website Lokale Regelgeving van Overheid.nl. Gebruik zoekwoord 'verordening precariobelasting'.
Vuur stoken op eigen terrein in bv. een vuurkorf is toegestaan wanneer het geen gevaar oplevert voor de omgeving. Een groot sfeervuur is alleen onder strikte regels toegestaan. Denk daarbij aan een kampvuur bij een kinderfeest of scouting. Er mag geen snoeiafval of ander afval opgestookt worden. Meld uw plannen met het formulier 'Stookmelding' minstens 6 weken vooraf aan de gemeente.
Deze browser wordt niet meer ondersteund.
Een recente versie van Microsoft Edge, Chrome of Firefox.