Gebruik openbare ruimte

Moet u iets op openbare grond plaatsen voor uw bouw- of sloopwerkzaamheden? Meld dit dan vooraf bij de gemeente.

Melding gebruik openbare ruimte

Melding gebruik openbare ruimte

Voorwaarde is dat het object kleiner is dan 15 m2 en dat het binnen 4 weken weg is. Het kan bijvoorbeeld gaan om een steiger, hoogwerker (zonder kenteken), container, schaftwagen, bouwmateriaal of hekken.

U kunt ook een melding doen als particulier.

Voor een melding groter dan 15m2 belt u naar 14 013.

Bouwwerkzaamheden binnenstad

Door de intensieve bouwwerkzaamheden in de binnenstad is gebruik van de openbare ruimte daar tijdelijk beperkt of niet mogelijk. De bereikbaarheid voor hulpdiensten en de algehele doorstroming van het verkeer gaan voor. Om eventuele mogelijkheden te bekijken, neemt u minstens 8 weken vóór de start van uw bouw- of sloopwerkzaamheden contact op met het Coördinatiepunt Wegverkeer via CPW@tilburg.nl.

Kabel- en leidingwerkzaamheden

Bent u werkzaam voor een Nuts- of Telecombedrijf? Meld uw kabel- en leidingwerkzaamheden dan via LTC Andes: 088-2100350 of support@andes.nl.

Bent u particulier of een zelfstandig bedrijf dat kabel- en leidingwerkzaamheden verricht? Neem dan contact met leidingcoordinatie@tilburg.nl. De aanvraag duurt ongeveer 8 weken. Voor het hebben van kabels of leidingen op openbaar gebied betaalt u jaarlijks precariokosten per strekkende meter. De tarieven hiervoor staan in de verordening precariobelasting.

Stookmelding

Vuur stoken op eigen terrein in bv. een vuurkorf is toegestaan wanneer het geen gevaar oplevert voor de omgeving. Een groot sfeervuur is alleen onder strikte regels toegestaan. Denk daarbij aan een kampvuur bij een kinderfeest of scouting. Er mag geen snoeiafval of ander afval opgestookt worden. Meld uw plannen met het formulier 'Stookmelding' minstens 6 weken vooraf aan de gemeente.