logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Gebruik openbare ruimte

Moet u iets op openbare grond plaatsen voor uw bouw- of sloopwerkzaamheden? Meld dit dan vooraf bij de gemeente.

Gebruik openbare ruimte melden

Gebruik openbare ruimte <15m2?

Melding maken bedrijven

Melding gebruik openbare ruimte

Voorwaarde is dat het object kleiner is dan 15 m2 en dat het binnen 4 weken weg is. Het kan bijvoorbeeld gaan om een steiger, hoogwerker (zonder kenteken), container, schaftwagen, bouwmateriaal of hekken.

U kunt ook een melding doen als particulier.

Gebruik openbare ruimte bij grote projecten

Bij grote bouwprojecten wordt vaak gebruik gemaakt van openbare ruimte. Meestal meer dan 15 m2 en/of moet het er langer dan 4 weken staan. Vraag hiervoor de vergunning 'Gebruik openbare ruime bij grote projecten' online aan met eHerkenning. U kunt eventueel ook de aanvraag met DigiD doen.

Is wegafsluiting (gedeeltelijk) ook noodzakelijk? Neem dan eerst contact op met het Coördinatiepunt Weggebruik via https://ltcworld.com/account-aanvragen. Gebruikt u een alleen hijskraan met kenteken en verder geen andere bouwmaterialen? Dan is contact opnemen voldoende. U hoeft dan geen vergunning meer aan te vragen of een melding te doen.

Bouwwerkzaamheden binnenstad

Door de intensieve bouwwerkzaamheden in de binnenstad is gebruik van de openbare ruimte daar tijdelijk beperkt of niet mogelijk. De bereikbaarheid voor hulpdiensten en de algehele doorstroming van het verkeer gaan voor. Om eventuele mogelijkheden te bekijken, neemt u minstens 3 weken vóór de start van uw bouw- of sloopwerkzaamheden contact op met het Coördinatiepunt Weggebruik via CPW@tilburg.nl.

Bent u werkzaam voor een Nuts- of Telecombedrijf? Meld uw kabel- en leidingwerkzaamheden dan via LTC Andes: 088-2100350 of support@andes.nl.

Bent u particulier of een zelfstandig bedrijf dat kabel- en leidingwerkzaamheden verricht? Neem dan contact met leidingcoordinatie@tilburg.nl. De aanvraag duurt ongeveer 8 weken. Voor het hebben van kabels of leidingen op openbaar gebied betaalt u jaarlijks precariokosten per strekkende meter. De tarieven hiervoor staan in de 'verordening precariobelasting' op de website Lokale Regelgeving van Overheid.nl. Gebruik zoekwoord 'verordening precariobelasting'.

Vuur stoken op eigen terrein in bv. een vuurkorf is toegestaan wanneer het geen gevaar oplevert voor de omgeving. Een groot sfeervuur is alleen onder strikte regels toegestaan. Denk daarbij aan een kampvuur bij een kinderfeest of scouting. Er mag geen snoeiafval of ander afval opgestookt worden. Meld uw plannen met het formulier 'Stookmelding' minstens 6 weken vooraf aan de gemeente.