Ondernemersadvies

Heeft u vragen over uw onderneming? Verkeert uw bedrijf in financiële problemen? Of wilt u weten of u nog op de goede weg zit met uw bedrijf? De ondernemersadviseurs van de Gemeente Tilburg helpen u bij al uw vragen en problemen. Wij bieden een uitgebreid dienstenpakket, passend bij uw (bedrijfs)situatie.

Zowel starters als bestaande ondernemingen kunnen bij ons terecht. Onze advisering en begeleiding is maatwerk. Soms leidt dit tot bedrijfsinnovaties en groei, soms tot het maken van een goede (door)start. De gemeente begeleidt ook bij beëindiging van een onderneming. In zo'n situatie is er ook ondersteuning in de privésituatie. Heeft u als startende of gevestigde ondernemer begeleiding of advies nodig van ons? Vul dan het formulier ondernemersadvies in.

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn ze hun baan kwijtgeraakt, of kunnen ze hun werk niet of deels uitoefenen. Met veel minder inkomen is het lastig om de vaste woonlasten te betalen. Daarom is er de TONK: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. De TONK geldt met terugwerkende kracht van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021. 

Lees meer op de pagina TONK

Steun voor startende ondernemers

Startende ondernemers in de gemeente Tilburg kunnen vanaf 8 februari 2021 09:00 uur een aanvraag indienen voor een lening van maximaal 15.000 euro. Op deze pagina vindt u een link naar een intakeformulier. Wanneer op basis van het intakeformulier blijkt dat u tot de doelgroep van deze lening behoort, ontvangt u een aanvraagformulier. De aanvraagformulieren worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen. Een triage is onderdeel van de beoordeling van uw aanvraag.

Voor wie is deze lening bedoeld?

  • De onderneming moet zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel tussen 1 oktober 2019 en 15 maart 2020, of
  • De onderneming is na 15 maart 2020 ingeschreven in de Kamer van Koophandel, maar is al voor 15 maart aantoonbaar verplichtingen aangegaan, bijvoorbeeld door een huurcontract, of
  • De onderneming is voor 1 oktober 2019 ingeschreven in de Kamer van Koophandel, maar is aantoonbaar later gestart met de onderneming.

Aan welke voorwaarden moet uw onderneming verder voldoen?

  • De onderneming is aantoonbaar getroffen door de gevolgen van de crisis, bijvoorbeeld door een gehele of gedeeltelijke sluiting tijdens de eerste en tweede lockdown.
  • De onderneming heeft aantoonbaar niet of slechts zeer beperkt aanspraak kunnen maken op de landelijke NOW en de TVL-regeling.

De lening heeft een looptijd van 6 jaar. Het eerste jaar hoeft geen rente te worden betaald en de eerste drie jaar geen aflossing. Na het eerste jaar geldt een rentepercentage van 2%.

Een uitkering of krediet met Tozo

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) biedt extra ondersteuning aan ondernemers die financieel worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus.

Meer informatie over het aanvragen van Tozo.

Station88

Als ondernemer kunt u ook bij Station88, Huis voor Ondernemerschap en Innovatie terecht voor meer informatie rondom de gevolgen voor uw onderneming in relatie tot het coronavirus. Station88 heeft interessante tools voor ondernemers, zoals bijvoorbeeld: Eerste Hulp bij Ondernemen, een Q & A met veel voorkomende ondernemersvragen, een Infographic waarin u in één oogopslag ziet waar u voor welke vraag terecht kunt én een uitgebreid (online) programma-aanbod. Nieuw is de gratis online coaching tool met interessante informatie die u ondersteunt in de groei van uw onderneming.

Accountmanager

Heeft u vragen over gemeentezaken, bedrijventerreinen, vergunningen, beschikbaarheid van grond of locatiekeuze? Elk bedrijventerrein heeft zijn eigen accountmanager, die ze voor u kan beantwoorden. Raadpleeg de digitale kaart voor het overzicht. Algemene vragen kunt u stellen via e-mail. Voor het laatste nieuws voor ondernemen in Tilburg volgt u ons op LinkedIn.