Ondernemersadvies

Heeft u vragen over uw onderneming? Verkeert uw bedrijf in financiële problemen? Of wilt u weten of u nog op de goede weg zit met uw bedrijf? De ondernemersadviseurs van de Gemeente Tilburg helpen u bij al uw vragen en problemen. Wij bieden een uitgebreid dienstenpakket, passend bij uw (bedrijfs)situatie.

Zowel starters als bestaande ondernemingen kunnen bij ons terecht. Onze advisering en begeleiding is maatwerk. Soms leidt dit tot bedrijfsinnovaties en groei, soms tot het maken van een goede (door)start. De gemeente begeleidt ook bij beëindiging van een onderneming. In zo'n situatie is er ook ondersteuning in de privésituatie. Heeft u als startende of gevestigde ondernemer begeleiding of advies nodig van ons. Vul dan het formulier ondernemersadvies in.

Tozo aanvragen Direct regelen

Financiële steun bij gevolgen corona maatregelen

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) biedt extra ondersteuning aan ondernemers die financieel worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus.

Vanaf 30 maart 2020 is het mogelijk om uw aanvraag voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo) in te dienen. U dient deze bij de gemeente Tilburg in wanneer u woont in de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk of Tilburg.

U zult begrijpen dat veel ondernemers zich al hebben gemeld om in aanmerking te komen voor Tozo. Wij vragen u, indien mogelijk, eerst uw eigen liquide middelen te benutten en daarna de aanvraag in te dienen. Zo kunnen wij de meest dringende aanvragen het snelste behandelen. Elke aanvraag beoordelen wij met terugwerkende kracht per 1 maart.

U vraagt Tozo aan door het aanvraagformulier in te vullen, via de knop 'direct regelen'. Log in met DigiD. Dit formulier kunt u invullen en voorzien van de gevraagde bewijsstukken. Mocht iets ontbreken of niet in orde zijn dan ontvangt u van ons een bericht. Wanneer uw aanvraag compleet is en wij alle bewijsstukken hebben, nemen wij uw aanvraag in behandeling. Wij doen ons uiterste best om de aanvraag binnen 4 weken af te handelen.

In alle gevallen worden uw inkomsten, afkomstig uit uw bedrijf of uit loondienst en genoten in de periode dat u Tozo onvangt, achteraf vastgesteld en teruggevorderd.

Ons digitale loket is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. U kunt uw aanvraag dus indienen wanneer u dit wenst. Mocht u hinder ondervinden vanwege piekbelasting van de systemen probeer het dan op een later moment opnieuw.

Op de website van de rijksoverheid leest u voor wie de Tozo geldt. Tevens vindt u op de website van de rijksoverheid de meestgestelde vragen. Daarnaast kunt op de website van de rijksoverheid een check doen of u recht heeft op de regeling.

Als ondernemer kunt u voor vragen terecht bij het coronaloket van de Kamer van Koophandel. Staat uw vraag er niet tussen, bel dan naar het Kamer van Koophandel Adviesteam: 0800-2117 (openingstijden van 8:30 tot 17:00 uur).

Station88, Huis voor Ondernemerschap en Innovatie

Als ondernemer kunt u ook bij Station88 terecht voor meer informatie rondom de gevolgen voor uw onderneming in relatie tot het coronavirus. Station88 heeft interessante tools voor ondernemers, zoals bijvoorbeeld: Eerste Hulp bij Ondernemen, een Q & A met veel voorkomende ondernemersvragen, een Infographic waarin u in één oogopslag ziet waar u voor welke vraag terecht kunt én een uitgebreid online programma-aanbod.

Via ondernemersdesk@station88.nl en het speciaal, voor de Ondernemersdesk, ingerichte telefoonnummer 013-303 50 90 kunnen ondernemers een beroep doen op de Online Helpdesk.

Accountmanager

Heeft u vragen over gemeentezaken, bedrijventerreinen, vergunningen, beschikbaarheid van grond of locatiekeuze? Elk bedrijventerrein heeft zijn eigen accountmanager, die ze voor u kan beantwoorden. Raadpleeg de digitale kaart voor het overzicht. Algemene vragen kunt u stellen via e-mail. Voor het laatste nieuws voor ondernemen in Tilburg volgt u ons op LinkedIn.