Ondernemersadvies

Heeft u vragen over uw onderneming? Verkeert uw bedrijf in financiële problemen? Of wilt u weten of u nog op de goede weg zit met uw bedrijf? De ondernemersadviseurs van de gemeente Tilburg helpen u bij al uw vragen en problemen. Wij bieden een uitgebreid dienstenpakket, passend bij uw (bedrijfs)situatie.

Ondernemersadvies aanvragen

Begeleiding onderneming

Zowel starters als bestaande ondernemingen kunnen bij ons terecht: van eenmanszaak tot BV. Onze advisering en begeleiding is maatwerk. Soms leidt dit tot bedrijfsinnovaties en groei, soms tot het maken van een goede (door)start. De gemeente begeleidt ook bij beëindiging van een onderneming. In zo'n situatie is er ook ondersteuning in de privésituatie.

Heeft u als startende of gevestigde ondernemer begeleiding of advies nodig van ons? Of wilt u graag kijken of wij u kunnen begeleiden bij de beëindiging van uw onderneming? Vul dan het formulier ondernemersadvies in.
Woont u in niet in Tilburg, maar in een regiogemeente? Neem dan voor hulp, ondersteuning en coaching contact op met uw eigen gemeente.

Financiële ondersteuning

Heeft u als ondernemer tijdelijk financiële hulp nodig en woont u in de gemeente Tilburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek of Oisterwijk?
Dan zijn er mogelijkheden voor ondersteuning afhankelijk van uw situatie. Vul het formulier ondernemersadvies in.

Energiescans voor MKB bedrijven

Wilt u uw MKB bedrijf verduurzamen en besparen op het energieverbruik maar weet u niet goed hoe? Vraag dan nu een energiescan aan bij de gemeente Tilburg via energiescanMKB@tilburg.nl.

Met een energiescan wordt in kaart gebracht hoe u in uw bedrijf energie kunt besparen. Een expert geeft aan welke besparingsmaatregelen op dit moment de meeste impact hebben voor uw bedrijf. Gemeente Tilburg vindt het belangrijk dat MKB ondernemers kunnen verduurzamen en klaar zijn voor de toekomst. En helpt hen hier op deze manier graag bij.

Let op: er zijn slechts 40 scans beschikbaar en de eigen bijdrage is € 175,- (normale kosten € 2.000,-).

Economisch herstelprogramma

Door de coronacrisis en de huidige energiecrisis kampen veel ondernemers met problemen. De hoge energielasten, krapte op de arbeidsmarkt en stijgende inflatie zorgen voor veel onzekerheid. De gemeente Tilburg staat klaar voor ondernemers die het moeilijk hebben. Met verschillende trajecten en regelingen maken we bedrijven weerbaar voor de toekomst.  

Meer informatie over het programma is te vinden via de pagina Herstelprogramma voor ondernemers 

Bijstand voor ondernemers (Bbz)

Het Bbz is er voor:
•    startende ondernemers, mensen die een bedrijf beginnen vanuit de bijstand of WW
•    gevestigde zelfstandigen in tijdelijke financiële problemen
•    zelfstandigen die met hun bedrijf willen stoppen
•    zelfstandigen van 60 jaar of ouder met een niet-levensvatbaar bedrijf.

U kunt voor de Bbz geen rechtstreekse aanvraag indienen. Wij onderzoeken deze mogelijkheid met u in een persoonlijk gesprek. Wilt u bekijken of u in aanmerking komt voor deze regeling? Vul hiervoor het formulier ondernemersadvies in. 
Voor algemene informatie over de Bbz verwijzen wij u naar www.krijgikbbz.nl en naar de website van de Rijksoverheid.

Uitkering zelfstandigen 55 jaar of ouder

Bent u 55 jaar of ouder en gaat u stoppen met uw bedrijf? Dan kunt u misschien gebruik maken van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ). De IOAZ is een aanvulling op het (gezins)inkomen tot het bijstandsniveau. 
U kunt voor de IOAZ geen rechtstreekse aanvraag indienen. Wij onderzoeken deze mogelijkheid met u in een persoonlijk gesprek. Wilt u bekijken of u in aanmerking komt voor deze regeling? Vul hiervoor het formulier ondernemersadvies in.

Tegemoetkoming energiekosten (TEK)

Heeft u een bedrijf (mkb) dat veel energie verbruikt en zijn uw energiekosten een groot deel van uw totale kosten? U kunt de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK-regeling) aanvragen voor hulp bij de hoge energierekeningen die u moet betalen. De regeling is een compensatie voor een deel van uw gestegen energiekosten.

De regeling is open van 21 maart 2023 09:00 uur tot en met 2 oktober 2023 17:00 uur. U kunt dan met terugwerkende kracht aanvragen voor de periode van 1 november 2022 tot 31 december 2023.

Meer informatie: Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) (rvo.nl).

Op zoek naar nog meer informatie over het verlagen van uw energiekosten en de Tegemoetkoming Energiekosten? Op de website van KVK leest u meer:

Qredits: (micro)financiering voor midden- en klein bedrijf

Kleine bedrijven en startende ondernemers in de regio kunnen voor vragen bij de aanvraag van financiering terecht bij de gemeente. Qredits is bedoeld voor kansrijke starters en gevestigde ondernemers uit het MKB (zzp'ers en ondernemers met personeel) met een financieringsvraag.

Voor meer informatie bezoek de website van Qredits.
Als extra ondersteuning combineren wij dit met een individueel begeleidingstraject vanuit Ondernemersadvies. In combinatie met een financieel adviseur zorgen we voor een grondige analyse aan de voorkant en hoeft de ondernemer geen aanvraagkosten te betalen aan Qredits.
Wilt u meer informatie? Vul dan het formulier ondernemersadvies in. We nemen dan binnen een aantal werkdagen contact op.

Station88

Als ondernemer kunt u ook bij Station88, Huis voor Ondernemerschap en Innovatie terecht. Station88 heeft een variërend en interessant programma voor ondernemers, zoals bijvoorbeeld: meer dan 35 sparringpartners, een online coaching tool die u als ondernemer zal helpen op de punten waar u dit het hardst nodig hebt en relevante workshops.

U mag altijd binnenlopen bij Station88 op de Burgemeester Brokxlaan 12 of contact opnemen via 013-3034102.
Samen maken we Midden Brabant Ondernemender!

Accountmanager

Heeft u vragen over gemeentezaken, bedrijventerreinen, vergunningen, beschikbaarheid van grond of locatiekeuze? Elk bedrijventerrein heeft zijn eigen accountmanager, die ze voor u kan beantwoorden. Raadpleeg de digitale kaart voor het overzicht. Algemene vragen kunt u stellen via e-mail. Voor het laatste nieuws voor ondernemen in Tilburg volgt u ons op LinkedIn.

Aflossing Tozo bedrijfskapitaal

Heeft u een Tozo bedrijfskapitaal en kunt u niet voldoen aan de betaalafspraken? Neem dan contact met ons op via ondernemersadvies@tilburg.nl. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn.