logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Ondernemersadvies

Heeft u vragen over uw onderneming? Verkeert uw bedrijf in financiële problemen? Of wilt u weten of u nog op de goede weg zit met uw bedrijf? De ondernemersadviseurs van de gemeente Tilburg helpen u bij al uw vragen en problemen. Wij bieden een uitgebreid dienstenpakket, passend bij uw (bedrijfs)situatie.

Ondernemersadvies aanvragen

Direct regelen

Ondernemersadvies aanvragen

Begeleiding onderneming

Wilt u als startende of gevestigde ondernemer graag sparren over uw mogelijkheden in de toekomst? U kunt bij ons terecht voor kleine en grote vragen, voor advies en begeleiding op maat. Soms leidt dit tot bedrijfsinnovaties en groei, soms tot het maken van een goede (door)start. We begeleiden ook bij beëindiging van een onderneming en helpen u dan ook met ondersteuning in de privésituatie.
Wilt u hulp of heeft u inspiratie nodig? Als ondernemer staat u er vaak alleen voor en bent u bezig met de waan van de dag. Stap er eens uit en laat ons meekijken of u nog in de juiste richting zit.  Of misschien heeft u gewoon behoefte aan praktische informatie? Wij denken mee over de bedrijfsvoering, het concept, marketingcommunicatie etc. Door ons grote netwerk brengen we u snel in contact met relevante partners en netwerken.

Woont u in niet in Tilburg, maar in een regiogemeente? Neem dan voor hulp, ondersteuning en coaching contact op met uw eigen gemeente.

Financiële ondersteuning

Heeft u als ondernemer tijdelijk financiële hulp nodig en woont u in de gemeente Tilburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek of Oisterwijk?
Dan zijn er mogelijkheden voor ondersteuning afhankelijk van uw situatie. Vul het formulier ondernemersadvies in.

Energiescans voor MKB bedrijven

Wilt u uw MKB bedrijf verduurzamen en besparen op het energieverbruik maar weet u niet goed hoe? Vraag dan nu een energiescan aan bij de gemeente Tilburg via energiescanMKB@tilburg.nl.

Met een energiescan wordt in kaart gebracht hoe u in uw bedrijf energie kunt besparen. Een expert geeft aan welke besparingsmaatregelen op dit moment de meeste impact hebben voor uw bedrijf. Gemeente Tilburg vindt het belangrijk dat MKB ondernemers kunnen verduurzamen en klaar zijn voor de toekomst. En helpt hen hier op deze manier graag bij.

Let op: er zijn slechts 40 scans beschikbaar en de eigen bijdrage is € 175,- (normale kosten € 2.000,-).

Bijstand voor ondernemers (Bbz)

Het Bbz is er voor:
•    startende ondernemers, mensen die een bedrijf beginnen vanuit de bijstand of WW
•    gevestigde zelfstandigen in tijdelijke financiële problemen
•    zelfstandigen die met hun bedrijf willen stoppen
•    zelfstandigen van 60 jaar of ouder met een niet-levensvatbaar bedrijf.

U kunt voor de Bbz geen rechtstreekse aanvraag indienen. Wij onderzoeken deze mogelijkheid met u in een persoonlijk gesprek. Wilt u bekijken of u in aanmerking komt voor deze regeling? Vul hiervoor het formulier ondernemersadvies in. 
Voor algemene informatie over de Bbz verwijzen wij u naar www.krijgikbbz.nl en naar de website van de Rijksoverheid.

Uitkering zelfstandigen 55 jaar of ouder

Bent u 55 jaar of ouder en gaat u stoppen met uw bedrijf? Dan kunt u misschien gebruik maken van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ). De IOAZ is een aanvulling op het (gezins)inkomen tot het bijstandsniveau. 
U kunt voor de IOAZ geen rechtstreekse aanvraag indienen. Wij onderzoeken deze mogelijkheid met u in een persoonlijk gesprek. Wilt u bekijken of u in aanmerking komt voor deze regeling? Vul hiervoor het formulier ondernemersadvies in.

Wijziging Bbz of IOAZ doorgeven

Ontvangt u Bbz of IOAZ en is er iets gewijzigd in uw situatie? Wijzigingen zoals meer of minder inkomsten, wijziging van uw woon- en leefsituatie en wijzigingen in uw onderneming geeft u zo snel mogelijk aan ons door via het wijzigingsformulier Bbz/IOAZ.

Energietoeslag

Had u op 31 oktober 2023 een Bbz of IOAZ-uitkering? Dan ontvangt u de 800 euro energietoeslag automatisch op uw rekening. 
Heeft u vanaf 1 november 2023 een Bbz of IOAZ-uitkering? Dan kunt u de energie toeslag aanvragen via www.tilburg.nl/energietoeslag.

Qredits: (micro)financiering voor midden- en klein bedrijf

Kleine bedrijven en startende ondernemers in de regio kunnen voor vragen bij de aanvraag van financiering terecht bij de gemeente. Qredits is bedoeld voor kansrijke starters en gevestigde ondernemers uit het MKB (zzp'ers en ondernemers met personeel) met een financieringsvraag.

Voor meer informatie bezoek de website van Qredits.
Als extra ondersteuning combineren wij dit met een individueel begeleidingstraject vanuit Ondernemersadvies. In combinatie met een financieel adviseur zorgen we voor een grondige analyse aan de voorkant en hoeft de ondernemer geen aanvraagkosten te betalen aan Qredits.
Wilt u meer informatie? Vul dan het formulier ondernemersadvies in. We nemen dan binnen een aantal werkdagen contact op.

Station88

Als ondernemer kunt u ook bij Station88, Huis voor Ondernemerschap en Innovatie terecht. Station88 heeft een variërend en interessant programma voor ondernemers, zoals bijvoorbeeld: meer dan 35 sparringpartners, een online coaching tool die u als ondernemer zal helpen op de punten waar u dit het hardst nodig hebt en relevante workshops.

U mag altijd binnenlopen bij Station88 op de Burgemeester Brokxlaan 12 of contact opnemen via 013-3034102.
Samen maken we Midden Brabant Ondernemender!

Accountmanager

Heeft u vragen over gemeentezaken, bedrijventerreinen, vergunningen, beschikbaarheid van grond of locatiekeuze? Elk bedrijventerrein heeft zijn eigen accountmanager, die ze voor u kan beantwoorden. Raadpleeg de digitale kaart voor het overzicht. Algemene vragen kunt u stellen via e-mail. Voor het laatste nieuws voor ondernemen in Tilburg volgt u ons op LinkedIn.

Aflossing Tozo bedrijfskapitaal

Heeft u een Tozo bedrijfskapitaal en kunt u niet voldoen aan de betaalafspraken? Neem dan contact met ons op via ondernemersadvies@tilburg.nl. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Downloads en links

Websites