U bevindt zich op:Inwoners /Afval / Containers

Container

Container kwijt? Meld het!
Container kwijt

Container kwijt

Is uw container kwijt, bv. na lediging of bij een verhuizing? Maak een melding. Uw oude container wordt geblokkeerd en kunt u niet meer gebruiken. U krijgt een vervangende container.

Oude container teruggevonden? Laat uw container ophalen Zorg ervoor dat uw oude container opgehaald wordt. Deze is namelijk geblokkeerd en niet meer te gebruiken.

Container gevonden

Heeft u een container gevonden die al een tijd op straat staat? En heeft u geen idee van bij welk adres de container hoort? Laat deze 'zwervende' container ophalen

Container kapot

Wilt u uw container laten repareren? Maak online een reparatie-afspraak. Deze service is gratis. Plaats uw container op de reparatiedag vóór 8:00 uur voor uw voordeur. Er hoeft niemand thuis te zijn.

Content is verborgen

Container voor nieuwbouwwoning

Gaat u in een nieuwbouwhuis wonen? Dan krijgt u 1 container voor restafval/GFT, 1 papier/plastic-container en 1 box voor Klein Chemisch Afval. Vraag het containerpakket online aan.

Content is verborgen

Sticker op container

Heeft u geen postcodesticker op uw container? Dan wordt uw container niet geleegd. Vraag een containersticker aan. De sticker wordt binnen 5 werkdagen thuis gestuurd. 

Content is verborgen

Container verbrand

Is uw container verbrand, bv. door vuurwerk? Bel dan met 14 013. 

Content is verborgen

Extra container tuinafval of PMD

Heeft u veel tuinafval? Dan kunt u een extra container speciaal voor tuinafval aanvragen. Heeft u te veel PMD en heeft u een huishouden van minimaal 4 personen? Dan kunt u een speciale container voor PMD aanvragen (Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen & blik en Drankkartons).  

Vraag online een extra container aan. U maakt direct een afspraak wanneer de container geleverd wordt. U hoeft hiervoor niet thuis te zijn. Let op:

  • Bestelt u een tuinafvalcontainer? Vanwege de grote vraag wordt uw tuinafvalcontainer momenteel op een andere dag bezorgd dan u zelf online heeft geregeld. U krijgt vanzelf een bericht op welke dag uw container wél geleverd wordt.
  • In de wintermaanden december, januari en februari wordt de tuinafvalcontainer niet geleegd.
  • De container moet u minimaal 1 jaar houden, dus vraag de container aan als u denkt hem écht nodig te hebben. 
  • U kunt uw extra container na 1 jaar online opzeggen
Content is verborgen

Ondergrondse containers

Maakt u gebruik van een ondergrondse container met toegangscontrole om uw afval weg te gooien? Als u nog geen toegangspas heeft of de pas bent verloren, vraag deze dan online aan. De gratis pas wordt binnen 5 werkdagen naar uw adres gestuurd.

Content is verborgen

Registratie gegevens

Voor de afvalinzameling gebruikt de gemeente adresgegevens, niet de naam van u als gebruiker. Dit gebeurt in de volgende gevallen:

  • Via de chip en postcodesticker van een duocontainer. Door ledigingsregistratie (datum, tijd, locatie) per adres kunnen routes voor het ophalen van afval zo efficiënt mogelijk worden gereden. Bij controle op afvalscheiding worden de waarschuwingskaarten op adres geregistreerd.
  • Via de milieupas die u nodig heeft om naar de milieustraat te gaan. Er wordt gekeken of u op een adres in Tilburg woont waar afvalstoffenstoffenheffing wordt betaald. Per adres wordt geregistreerd welk volume aan restafval, c-hout, asbest en autobanden wordt afgegeven, zodat het maximale volume op jaarbasis niet wordt overschreden.
  • Via de pas voor een ondergrondse container. Er wordt gecontroleerd of het adres toegang heeft tot de ondergrondse container. De gegevens van het storten (datum, tijd) worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de ondergrondse container op tijd weer wordt leeggemaakt.

Het registratiesysteem en de gegevens daarin zijn niet openbaar. Alle gegevens worden verwerkt volgens de Wet bescherming persoonsgegevens.