Tilburg 2050

Hoe willen we dat Tilburg er in 2050 uitziet en wat moeten we doen om dat te bereiken? Daarover gaan we met Tilburg in gesprek. Dit doen we de komende tijd op verschillende manieren. Want we gaan de toekomst niet voorspellen, maar samen voorstellen. Wat we gaan doen en waarom lees je op deze pagina.

Samen met de stad en dorpen gaan we sprokkelen en prakkezeren over onze toekomst. Hoe ziet de Tilburgse samenleving er in 2050 uit en wat moeten we nu doen om dat te bereiken? In het akkoord Meer voor Elkaar 2022-2026 werd al aangekondigd dat we aan de slag gaan met de visie voor Tilburg in 2050.
Eerder is de Omgevingsvisie Tilburg 2040 vastgesteld. Het proces wat we voor Tilburg in 2050 doorlopen is om deze visie te vernieuwen en te verrijken met nieuwe inzichten. 

Denk mee over de toekomst van Tilburg

Het jaar 2050 is natuurlijk nog heel ver weg. Maar voor een blik op de toekomst is zo'n lange periode wel belangrijk. Verhalend, in dialoog, willen we samen bouwen aan de visie van Tilburg in 2050. Dit doen we door in gesprek te gaan met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties/partners over de ontwikkeling van Tilburg in 2050. Wij dagen hen uit om met nieuwe inzichten en ideeën te komen over Tilburg in de toekomst.

Lezingenreeks over de toekomst van Tilburg

De komende periode gaan we op verschillende manieren het gesprek met de stad en dorpen organiseren. Begin dit jaar zijn we gestart met een lezingenreeks over de toekomst van Tilburg. De eerste lezingen hebben inmiddels plaatsgevonden. Bij de derde bijeenkomst op woensdag 20 maart staat brede welvaart en de arbeidsmarkt centraal. Hoe ziet de arbeidsmarkt in de toekomst eruit met trends als vergrijzing en digitalisering? Hoe kunnen we hierop inspelen in Tilburg? 

Brede welvaart en arbeidsmarkt

De hoofdspreker van deze avond is Ton Wilthagen (professor aan de Tilburg University). Ton heeft de leerstoel 'Institutionele en juridische aspecten van de arbeidsmarkt'. Tijdens de lezing gaan we onder meer in op de vraag wat nieuwe economische uitgangspunten in 2050 voor de arbeidsmarkt betekenen, en meer specifiek voor Tilburg. Hierover gaan we met elkaar en het panel in gesprek. Ton Wilthagen wordt in het panel in ieder geval vergezeld door een wethouder. 

Wil je bij de lezing op woensdag 20 maart aanwezig zijn, meld je hieronder aan. Eerste twee lezingen gemist? Ook dan ben je van harte welkom.

Inschrijven lezing

Schrijf je in voor de lezing

Terugblik op lezing 1 en 2 door Getekend verslag

Contact met ons

Vragen over het programma of met ons samenwerken? Stuur een mail naar tilburg2050@tilburg.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en gebeurtenissen rond het toekomsttraject Tilburg 2050? Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrief. Daarin het laatste nieuws over het toekomsttraject en houden we je op de hoogte van wat er allemaal staat te gebeuren.

Ik blijf graag op de hoogte via de nieuwsbrief