U bevindt zich op:Ondernemers /Parkeren en verkeer / Verkeersontheffing

Verkeersontheffing

Een verkeersontheffing vraagt u aan, als u met uw wagen moet parkeren of rijden op een plaats waar dat altijd verboden is. Bijvoorbeeld bij het uitvoeren van noodzakelijke werkzaamheden.

Ontheffing aanvragen
Ondernemers

Ontheffing aanvragen
Inwoners

Er is geen ontheffing nodig voor het laden en lossen van goederen op de rijbaan. In de binnenstad zijn de paaltjes elke ochtend van 6:00 tot 11:00 uur open. Moet u iets tijdelijk plaatsen voor bouw- of sloopwerkzaamheden, doe dan een melding gebruik openbare ruimte. Om regelmatig te parkeren in de binnenstad vraagt u een parkeervergunning aan.

Aanvragen verkeersontheffing

U vraagt de verkeersontheffing online aan. Afrekenen doet u direct digitaal. Uw ontheffingsaanvraag wordt binnen 2 weken afgehandeld.

Kosten verkeersontheffing

PeriodeBedrag
maximaal 14 dagen€ 20,00
14 dagen tot 3 maanden€ 40,00
3 maanden tot 3 jaar€ 90,00
wijziging (bv. kenteken)€ 17,50

Let op: u moet deze kosten altijd betalen bij de aanvraag, ook als uw aanvraag wordt afgewezen.

Content is verborgen

Wijzigen kenteken verkeersontheffing

Heeft u een andere auto of bus? Laat dan ook het kenteken op uw ontheffing aanpassen. Dit kost 17,50 euro.

Content is verborgen

Ontheffing milieuzone

Heeft u een vrachtwagen die niet aan de milieuregels voldoet en u wilt binnen de ringbanen van de gemeente rijden? Dan heeft u een ontheffing voor de milieuzone nodig.

Content is verborgen

Verkeersontheffing taxibedrijf

Heeft u een taxibedrijf, dan kunt u een ontheffing aanvragen voor het rijden op busbanen en -stroken. Uw taxibedrijf krijgt dan een doorlopende ontheffing. U hoeft deze niet periodiek te verlengen. In elk bedrijfsvoertuig moet een kopie van deze ontheffing aanwezig zijn.

Zorg er bij de aanvraag voor dat u een digitale versie van uw bedrijfsvergunning taxivervoer bij de hand heeft. Logt u niet in met eHerkenning, houd dan ook de digitale versie van uw inschrijving bij de Kamer van Koophandel erbij.

Deze verkeersontheffing kost 250,00 euro. De kosten betaalt u direct online. De ontheffing wordt binnen 2 weken per post naar u opgestuurd.