U bevindt zich op:Ondernemers /Parkeren en verkeer / Verkeersontheffing

Verkeersontheffing

Een verkeersontheffing vraagt u aan, als u met uw wagen moet parkeren of rijden op een plaats waar dat altijd verboden is. Bijvoorbeeld voor het uitvoeren van noodzakelijke werkzaamheden.

Ontheffing aanvragen
Ondernemers

Ontheffing aanvragen
Inwoners

Om regelmatig te parkeren in de binnenstad vraagt u een aan. Er is geen ontheffing nodig voor het laden en lossen van goederen op de rijbaan. In de binnenstad zijn de paaltjes elke ochtend van 6:00 tot 11:00 uur open. Om iets tijdelijk te plaatsen voor bouw- of sloopwerkzaamheden, doet u een melding gebruik openbare ruimte.

Aanvragen verkeersontheffing

U vraagt de verkeersontheffing online aan. Afrekenen doet u direct digitaal. Uw ontheffingsaanvraag wordt binnen 2 weken afgehandeld.

Kosten verkeersontheffing

Periode

Tarief 2018

maximaal 14 dagen

€ 20,30

14 dagen tot 3 maanden€ 40,55
langer dan 3 maanden (uiterlijk tot 1-1-2020)€ 91,25
wijziging (bv. kenteken)€ 17,75

Let op: u moet deze kosten altijd betalen bij de aanvraag, ook als uw aanvraag wordt afgewezen.

Wijzigen kenteken verkeersontheffing

Heeft u een andere auto of bus? Laat dan ook het kenteken op uw ontheffing aanpassen. Dit kost 17,75 euro.

Ontheffing milieuzone

Heeft u een vrachtwagen die niet aan de milieuregels voldoet en u wilt binnen de ringbanen van de gemeente rijden? Dan heeft u een ontheffing voor de milieuzone nodig.

Verkeersontheffing taxibedrijf

Heeft u een taxibedrijf, dan kunt u een ontheffing aanvragen voor het rijden op busbanen en -stroken. Uw taxibedrijf krijgt dan een doorlopende ontheffing. U hoeft deze niet periodiek te verlengen. In elk bedrijfsvoertuig moet een kopie van deze ontheffing aanwezig zijn.

Zorg er bij de aanvraag voor dat u een digitale versie van uw bedrijfsvergunning taxivervoer bij de hand heeft. Logt u niet in met eHerkenning, houd dan ook de digitale versie van uw inschrijving bij de Kamer van Koophandel erbij.

Deze verkeersontheffing kost 253,50 euro. De kosten betaalt u direct online. De ontheffing wordt binnen 2 weken per post naar u opgestuurd.