Hondenbelasting

Heeft u één of meer honden, dan moet u daarvan aangifte doen en hondenbelasting betalen. Van de opbrengst betaalt de gemeente bijvoorbeeld de aanleg en het onderhoud van losloopzones, uitlaatstroken, hondentoiletten, afvalemmers en controles door de reinigingspolitie. 

Nieuwe hond? Meld het!
Hond aanmelden

Aanmelden hondenbelasting

U bent verplicht een hond binnen 14 dagen na aanschaf aan te melden. Dit moet degene doen die ook de aanslag gemeentelijke belastingen ontvangt. De aanslagen moeten namelijk gecombineerd worden. Na aanmelding ontvangt u een aanslag hondenbelasting. Dit kan een paar maanden duren.

Tarieven hondenbelasting 2021
TariefsoortPrijs
1 hond€ 109,40
2 honden€ 264,55
Voor elke volgende hond betaalt u€ 184,31
Kenneltarief€ 345,32

Voorzieningen voor honden
Bekijk de kaart

Voorzieningen voor honden in Tilburg

Op de kaart ziet u alle losloopzones, hondenpoepemmers en uitlaatstroken in de gemeente Tilburg (de losloopzones zijn rood op de kaart, de uitlaatstroken paars).

Betalen gemeentebelasting

U kunt in maandelijkse termijnen met een automatische incasso de aanslag betalen of u maakt het bedrag in 2 keer over. De aanslag gemeentelijke belastingen ontvangt u eind februari. Heeft u een account op MijnOverheid, dan krijgt u deze digitaal. U kunt de aanslag ook online inzien via Mijn gemeente.

Afmelden hondenbelasting

Heeft u geen hond meer, geef dit dan direct door. Dit doet degene die ook de aanslag gemeentelijke belastingen ontvangt. U hoeft dan niet meer te betalen voor de resterende hele maanden van het jaar. 

Vrijstelling hondenbelasting

Er geldt vrijstelling voor politiehonden, honden in een asiel, jonge honden tot 3 maanden bij hun moeder en assistentiehonden (professioneel opgeleid met certificaat/diploma of in opleiding). Meld dit per e-mail aan belastingen@tilburg.nl.