Financiële steun

Heeft u tijdelijk financiële hulp nodig en woont u in de gemeente Tilburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek of Oisterwijk? Dan zijn er mogelijkheden voor ondersteuning afhankelijk van uw situatie. Bijvoorbeeld een aanvulling op uw inkomen in de vorm van een een renteloze lening of een rentedragend (starters)krediet.

Bijstand voor ondernemers (Bbz)

Het Bbz is er voor:

  • startende ondernemers, mensen die een bedrijf beginnen vanuit de bijstand of WW
  • gevestigde zelfstandigen in tijdelijke financiële problemen of zelfstandigen die met hun bedrijf willen stoppen
  • zelfstandigen van 55 jaar of ouder met een niet-levensvatbaar bedrijf.

Uitkering voor zelfstandigen van 55 jaar of ouder (IOAZ)

Bent u 55 jaar of ouder en gaat u stoppen met uw bedrijf? Dan kunt u misschien gebruik maken van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ). De IOAZ is een aanvulling op het (gezins)inkomen tot het bijstandsniveau.

Qredits: (micro)financiering voor midden- en klein bedrijf

Kleine bedrijven en startende ondernemers in de regio kunnen voor vragen bij de aanvraag van financiering terecht bij de gemeente. Qredits is bedoeld voor kansrijke starters en gevestigde ondernemers uit het MKB (zzp'ers en ondernemers met personeel) met een financieringsvraag.

Ondernemersadvies aanvragen Direct regelen

Informatie financiële ondersteuning

Voor informatie van de gemeente over financiële ondersteuning, vult u het formulier ondernemersadvies in. Een medewerker neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Kijk voor meer informatie op de pagina van ondernemersadvies.