logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Energie besparen en betalen

We zien dat steeds meer mensen moeite hebben om de energiekosten te betalen. Maakt u zich zorgen of u uw energierekening nog wel kunt betalen? En wilt u weten hoe u zelf energie kunt besparen? Op deze pagina vindt u bespaartips en informatie voor huurders en woningeigenaren.

Energie bespaartips

We geven simpele tips om te besparen op gas en stroom. Tips die weinig/geen geld kosten, maar de energierekening wel flink verlagen. Benieuwd naar onze tips? Ga naar de pagina Energiebespaartips op duurzamertilburg.nl.

Energieadvies aan huis

Wilt u aan de slag in uw koopwoning? Bekijk wat u kunt doen en hoe we kunnen helpen. 
Isoleren, zonnepanelen plaatsen, een warmtepomp installeren: wat is de juiste oplossing voor jouw woonsituatie? Een energieadviseur vertelt u wat u het beste kunt doen om uw woning energiezuiniger te maken en geeft u handige tips. Als inwoner van de gemeente Tilburg krijgt u korting op een onafhankelijk energieadvies. Benieuwd naar wat de gemeente voor u kan betekenen? Ga naar de pagina Energieadvies op maat op duurzamertilburg.nl.

Energietoeslag

Als u een laag inkomen hebt, kunt u een energietoeslag krijgen. Met dit extra geld kunt u een deel van de energiekosten betalen. Ook als u student bent met een zelfstandige woning. Aanvragen kan tot en met 31 december 2022. Lees meer op de pagina energietoeslag

Meer informatie

Vraag hulp als u uw energierekening niet kunt betalen. Bijvoorbeeld door een betaalafspraak te maken met het energiebedrijf, of door contact op te nemen met Schuldhulpverlening. Lees meer over hulp bij geldzorgen op de pagina schulden