logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Gevonden en verloren

Heeft u een voorwerp gevonden, dan kunt u er voor kiezen om het zelf te bewaren of bij de gemeente af te geven.

Melding maken van gevonden of verloren voorwerp

Iets gevonden of verloren?

Melding maken

Zelf bewaren

U bewaart het voorwerp zelf voor de eigenaar. U moet dan wel een melding maken. Meldt de eigenaar zich binnen 1 jaar? Dan geeft u het voorwerp terug aan de eigenaar. Als deze persoon zich niet meldt, bent u de nieuwe eigenaar van het voorwerp.

Van gevonden fietsen (achtergelaten fietsen) kunt u geen eigenaar worden. Maak van een gevonden fiets online een melding aan de gemeente of gebruik de Fixi app. Laat de fiets staan op de plek waar u hem aangetroffen heeft. De gemeente gaat er mee aan de slag.

Gevonden legitimatiebewijzen moet u naar de gemeente terugsturen (postzegel niet nodig):

Gemeente Tilburg
Afdeling Dienstverlening, Gevonden voorwerpen
Antwoordnummer 300
5000 WB Tilburg

Afgeven bij gemeente

U kunt het gevonden voorwerp afgeven bij de gemeente. Dit kan tijdens de openingstijden van een van de stadswinkels. Een afspraak is niet nodig.

De gemeente bewaart gevonden voorwerpen met een waarde tot 450 euro 3 maanden lang. Voorwerpen met een waarde boven de 450 euro worden 1 jaar bewaard. De gemeente geeft bruikbare voorwerpen door aan een goed doel als de eigenaar zich niet heeft gemeld binnen die tijd. De rest wordt vernietigd.

Verloren voorwerpen

Bent u iets verloren? Kijk dan regelmatig op de website www.verlorenofgevonden.nl. Daar kunt u zien of uw voorwerp gevonden is. Maak zelf ook een melding op de website www.verlorenofgevonden.nl. Deze melding kunt u printen en gebruiken als bewijs voor uw verzekering.

Een gevonden voorwerp kan bij de vinder liggen, of bij de gemeente. Heeft u een match, neem dan contact op met de vinder. Ligt uw verloren voorwerp bij de gemeente, kom dan op afspraak naar Stadswinkel Centrum. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Uw paspoort of identiteitsbewijs verloren? Onderteken dan om misbruik te voorkomen zo snel mogelijk een vermissingsverklaring online of aan de balie bij de gemeente. Aangifte bij de politie niet nodig. Is uw document in het buitenland verdwenen, dan moet u voor uw reisverzekering bij de politie in het buitenland aangifte doen.

U kunt uw paspoort of identiteitskaart helaas niet terugkrijgen als iemand het vindt en bij de gemeente of de politie afgeeft. Vanwege de veiligheid is het niet meer geldig.

Op www.verlorenofgevonden.nl staan alle geruimde fietsen die zijn geregistreerd bij de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC), Bredaseweg 193 in Tilburg. De eigenaar van de fiets kan deze ophalen met het fietssleuteltje en tegen betaling van 15 euro (alleen met PIN).

De openingstijden van het AFAC zijn maandag t/m vrijdag 08:30-17:00 uur en op zaterdag 08:30-13:00 uur.

Bent u uw huisdier kwijt? Of heeft u een huisdier gevonden? Dan kunt u dat doorgeven via de website van Amivedi.