logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Onderscheidingen

Inwoners die bijzondere verdiensten of prestaties leveren voor de samenleving kunnen in aanmerking komen voor een onderscheiding.

Deze Tilburgers ontvingen een onderscheiding

Een duidelijk overzicht van iedereen die een onderscheiding kreeg in de gemeente Tilburg staat op de pagina 'Deze Tilburgers ontvingen een onderscheiding'. Het is mogelijk om te selecteren op type onderscheiding.

Bezoek de pagina 'Deze Tilburgers ontvingen een onderscheiding'

Jeugdlintjes

In Tilburg worden jaarlijks in november Jeugdlintjes uitgereikt. Een Jeugdlintje is een waardering voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar, die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen en/of voor de samenleving. Meer over de voorwaarden en het aanmelden op de pagina Jeugdlintje op deze website.

Bezoek de pagina Jeugdlintje

Koninklijke onderscheidingen

Inwoners van Tilburg die bijzondere verdiensten of prestaties leveren voor de samenleving (bijvoorbeeld op maatschappelijk, economisch, sociaal, cultureel of sportief terrein) kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Kandidaten moeten zich voor een lange periode belangeloos en intensief hebben ingezet voor de samenleving. Meer informatie op de pagina Koninklijke onderscheidingen op deze site.

Bezoek de pagina Koninklijke onderscheidingen

Gemeentelijke onderscheidingen

Binnen de gemeente Tilburg kennen we de onderstaande gemeentelijke onderscheidingen. Meer informatie over de onderscheidingen op de pagina Gemeentelijke onderscheidingen op deze site.

Bezoek de pagina Gemeentelijke onderscheidingen

Walk of Fame

De Tilburgse Walk of Fame ligt langs de Spoorlaan bij het station en bestaat uit tegels van personen die belangrijk zijn, of zijn geweest voor Tilburg.

De start van de Walk of Fame was in 2009, naar aanleiding van het 200-jarig bestaan van de stad Tilburg. Tot een paar jaar geleden kwamen alle Tilburgers met een maatschappelijke verdienste in aanmerking voor een tegel. Tegenwoordig zijn de tegels bedoeld als waardering voor Tilburgers die vanwege hun talent landelijke bekendheid genieten. 

Bezoek de pagina Walk of Fame