logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Overlijden, begraven en erfrecht

Als iemand is overleden, dan regelt bijna altijd de uitvaartverzorger de aangifte van overlijden. Deze zorgt ook voor de benodigde documenten bij de aangifte. Nabestaanden kunnen ook zelf de overlijdensaangifte doen. Bel dan voor een afspraak de gemeente van overlijden.

Bij een overlijden heeft u te maken met veranderingen en regels. Een verklaring over erfrecht en nalatenschap regelt u bijvoorbeeld bij de notaris. De checklist overlijden van de Rijksoverheid biedt u een handig overzicht.

Overlijdensakte

Is iemand in Tilburg overleden? Zo ja, dan kunt u online een overlijdensakte opvragen. Een internationale versie is ook mogelijk.

Begraafplaatsen

Er zijn 2 gemeentelijke begraafplaatsen:

Rooms-katholieke begraafplaatsen:

Protestantse begraafplaats:

Spoedcontact

Voor spoedeisende aanvragen buiten openingstijden die echt niet kunnen wachten tot de gemeente weer is geopend, neemt u contact op via het noodnummer van burgerlijke stand, 06 5159 3735.

Uitvaart regelen door gemeente

Nabestaanden regelen de begrafenis of crematie van een overledene. Gebeurt dit niet, bijvoorbeeld omdat er geen nabestaanden zijn? Dan zorgt de gemeente dat de overledene op een waardige manier begraven of gecremeerd wordt vanuit de wet op lijkbezorging. Bel voor meer informatie de gemeente. Buiten de openingstijden van de gemeente belt u voor acute of dringende vragen de politie via 0900-8844. 

Website