logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Koninklijke onderscheidingen

Inwoners die bijzondere verdiensten of prestaties leveren voor de samenleving kunnen in aanmerking komen voor een onderscheiding. Op deze pagina meer informatie over de koninklijke onderscheidingen.

Inwoners van Tilburg die bijzondere verdiensten of prestaties leveren voor de samenleving (bijvoorbeeld op maatschappelijk, economisch, sociaal, cultureel of sportief terrein) kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Kandidaten moeten zich voor een lange periode belangeloos en intensief hebben ingezet voor de samenleving.

Lintjesregen

Koninklijke onderscheidingen worden jaarlijks in april uitgereikt tijdens de lintjesregen, op de laatste werkdag vóór Koningsdag. Het kan ook bij een bijzondere gelegenheid in de loop van het jaar (bijvoorbeeld bij een jubileum).

afbeelding Lintjesregen

Aanvragen

Aanvragen voor de lintjesregen moeten uiterlijk op 1 juli in het jaar voorafgaand aan de lintjesregen binnen zijn. Voor een bijzondere gelegenheid moeten aanvragen ten minste 6 maanden vóór de eventuele datum van uitreiking worden ingediend.

Wilt u iemand voordragen voor een lintje?

Op de website www.lintjes.nl vindt u alle informatie over Koninklijke onderscheidingen. Daar vult u een kort online verzoekformulier in. Dat formulier belandt bij de gemeente.

Let op: met dit verzoek heeft u nog geen definitieve voordracht ingediend. De medewerker onderscheidingen van de gemeente bekijkt het verzoek en neemt altijd eerst contact met u op,om te beoordelen of er voldoende aanleiding is om over te gaan tot de voordracht. Daarna stuurt hij u per e-mail een link naar het complete digitale voorstelformulier. 

Bezoek de website lintjes.nl

Houd bij de aanvraag van een Koninklijke onderscheiding rekening met onderstaande zaken

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onderscheidingen? Neem dan contact op met een medewerker onderscheidingen via 013 - 542 92 98 of via onderscheidingen@tilburg.nl of kijk op de website lintjes.nl.

Bezoek de website lintjes.nl