Verkiezingen 22 november 2023

Op woensdag 22 november 2023 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Tilburgers van 18 jaar en ouder mogen naar de stembus.

Dit zijn vervroegde verkiezingen na de val het kabinet-Rutte IV op 7 juli 2023. Oorspronkelijk stonden de volgende verkiezingen pas gepland voor het voorjaar van 2025.

Ondersteuningsverklaringen

Iedere nieuwe politieke partij moet bij hun kandidatenlijst ten minste 30 ondersteuningsverklaringen inleveren. Bent u kiesgerechtigd in Tilburg en wilt u een verklaring van ondersteuning afleggen? Dit kan van 25 september tot en met 9 oktober 2023 tijdens openingstijden van de stadswinkels. Een afspraak is niet nodig. Neem uw legitimatiebewijs mee en de ondersteuningsverklaring van de partij. Komt u met een grote groep tegelijk, dan is een afspraak maken handig om wachttijden te voorkomen. Bel hiervoor met 14 013. Kijk voor meer informatie over de kandidaatstelling op  www.kiesraad.nl.

Meehelpen met tellen

U kunt zich aanmelden om mee te helpen bij het tellen van de stemmen. We zoeken mensen voor de woensdagavond na 21 uur (ongeveer 3 uur) en voor 23 november (8 uur). De vergoeding ligt rond  de 15,- per uur. U kunt zich aanmelden via uitzendbureau AsaTalent, tilburg@asatalent.nl op Spoorlaan 21, 013 532 4455. De gemeente doet niet zelf de indeling.

We hebben al een groot aantal aanmeldingen om te helpen als stembureaulid of -voorzitter. Heel fijn dat zo veel mensen willen helpen! Nieuwe aanmeldingen kunnen we daarom niet meer aannemen. Want dat zou betekenen dat we alleen maar voor meer mensen geen plek op een stembureau hebben.

Stemmen

Iedereen die mag stemmen, krijgt uiterlijk 8 november de stempas. Om te stemmen, neemt u uw stempas mee en uw legitimatiebewijs: paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Dit mag maximaal 5 jaar zijn verlopen.

Meer informatie

'Steffie' geeft eenvoudige uitleg over verkiezingen op www.hoewerktstemmen.nl
Heeft u vragen over de verkiezingen? Bel 14 013 of stuur uw vraag per e-mail naar inwoners@tilburg.nl.