U bevindt zich op:Inwoners /Belastingen / Rioolheffing

Rioolheffing

Rioolheffing betaalt u voor het afvoeren van afvalwater en regenwater. Van de inkomsten onderhoudt en vernieuwt de gemeente de riolering.

Tarief rioolheffing 2019

  • Eigenarenbelasting: 82,87 euro per jaar
  • Gebruikersbelasting: 35,71 euro per jaar (t/m 250 m3, tarief huishoudens)

De aanslag rioolheffing gebruiker wordt bij kamerverhuurpanden opgelegd aan de verhuurder. Zij kunnen het aanslagbedrag doorberekenen aan de huurders.

Vermindering rioolheffing

De eigenarenbelasting betaalt u voor het hele jaar. Verkoop of verhuizing heeft geen gevolg voor de betalingsplicht. Bij verkoop van een huis wordt het doorgaans via de notaris met de nieuwe eigenaar verrekend.

De aanslag gebruikersbelasting wordt bij overlijden of als u uit Tilburg gaat verhuizen evenredig verminderd. U hoeft daarvoor niets te doen. Verhuist u binnen Tilburg naar een adres waar al belasting wordt betaald, vul dan het bezwaarformulier in.

Betalen belasting

U kunt in maandelijkse termijnen met een automatische incasso de aanslag betalen of u maakt het bedrag in 2 keer over. De aanslag gemeentelijke belastingen ontvangt u eind februari. Heeft u een account op MijnOverheid, dan krijgt u deze digitaal. U kunt de aanslag ook online inzien via Mijn gemeente.