logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Winkeltijden

Winkels mogen alle dagen van het jaar open zijn tussen 6:00 en 22:00 uur. Op 4 mei moeten alle winkels om 19:00 uur gesloten zijn. Winkels in het kernwinkelgebied moeten op Eerste Pinksterdag gesloten zijn in verband met de Meimarkt. Het kernwinkelgebied is het gebied binnen de Parkring, dus binnen de Spoorlaan, Heuvelring, Piusplein, Paleisring, Schouwburgring en Noordhoekring, inclusief Koningsplein.

Toegestane openingstijden en sluitingstijden winkels tijdens feestdagen

DagTijd
Dodenherdenking (4 mei)06:00-19:00 uur
Eerste Pinksterdag06:00-22:00 uur. Winkels in het kernwinkelgebied moeten gesloten zijn i.v.m. Meimarkt
Alle andere feestdagen06:00-22:00 uur
Toegestane openingstijden en sluitingstijden tijdens feestdagen

In het geval dat u uw winkel voor een bijzondere gelegenheid van tijdelijke aard na 22:00 uur open wilt houden voor publiek, heeft u een ontheffing nodig.

Er kan ontheffing worden verleend in geval van feestelijkheden, bijeenkomsten, veilingen, beurzen of speciale verkoopacties. Als de woon- en leefsituatie of de openbare orde in de omgeving van de winkel nadelig wordt beïnvloed door de openstelling van de winkel, kan de ontheffing worden geweigerd. 

U kunt ook een ontheffing aanvragen voor een avondwinkel. Dit betekent dat uw winkel dagelijks tot 02:00 uur geopend mag zijn. U moet dan wel aan 3 voorwaarden voldoen:

  1. U richt zich hoofdzakelijk op de verkoop van eet- en drinkwaren. Slijterijen krijgen geen ontheffing.
  2. Uw winkel heeft een vloeroppervlakte van maximaal 500 m2
  3. Uw winkel ligt in een van volgende gebieden:
    • in een van de winkelgebieden: Binnenstad, Wagnerplein, Westermarkt of Heyhoef
    • in een van de bedrijvige linten
    • binnen een straal van 500 meter van een NS-station binnen de gemeente Tilburg

Een incidentele ontheffing buiten winkeltijd of een ontheffing voor een avondwinkel vraagt u aan via het aanvraagformulier. Een incidentele ontheffing kunt u uiterlijk 2 weken voor de gelegenheid aanvragen.

De ontheffing kost 71,45 euro per dag. Wilt u een ontheffing tijdens de hele kermisperiode, dan kost dat 283,55 euro. Een ontheffing voor een avondwinkel kost ook 283,55 euro.

Links

Downloads