Bezwaar gemeentelijke belastingen

Niet eens met uw aanslag of uw WOZ waarde? Bel ons dan eerst even. Onze medewerkers kunnen uw vragen beantwoorden. Misschien is het dan niet meer nodig om bezwaar te maken. 

Bezwaar maken gemeentelijke belastingen

Niet eens met de aanslag?

BEZWAAR MAKEN

Bezwaar indienen heel makkelijk

U kunt tot 6 weken na de datum van het aanslagbiljet online bezwaar maken met DigiD. Ondernemers gebruiken het bezwaarformulier met eHerkenning.

Gratis bezwaar

Maak bezwaar rechtstreeks bij de gemeente. Dit is kosteloos voor u. En heel gemakkelijk.

"WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!" Diverse bureaus verlenen onder deze slogan 'gratis' rechtsbijstand. Het klinkt mooi, maar gratis is dit niet!

Het bureau dient namens u bij ons een standaard bezwaar in. Als vervolgens uw WOZ-waarde met €20.000,- wordt verlaagd, wordt uw maandbedrag ongeveer €1,70 lager. De gemeente moet het bedrijf vervolgens een flinke vergoeding betalen voor geleverde diensten, variërend van €295,- tot ruim €700,-. Dit heeft in 2022 de Nederlandse gemeenten ruim 17 miljoen euro gekost. Kosten die gemeenten moeten betalen van uw belastinggeld. Dat bedoeld is voor belangrijke dingen voor u en voor de stad. Bijvoorbeeld lantaarnpalen in uw straat en verbetering van het wegdek.

Ook is afgelopen jaren gebleken, dat bezwaren van deze bedrijven minder succesvol zijn dan wanneer u het zelf invult. U weet natuurlijk zelf ook het meeste van uw eigen huis.

Maak dus gewoon zelf bezwaar! Vul ons eenvoudige bezwaarformulier in, stuur ons een e-mail of bel ons. De gemeente wil, net als u, graag dat de WOZ-waarde klopt!

Reactie op uw bezwaar belastingen

U ontvangt binnen 2 weken een ontvangstbevestiging. Vervolgens ontvangt u een uitspraak op uw bezwaar binnen het jaar waarin u bezwaar maakt. Bij een ingediend bezwaar nà 20 november, geldt een termijn van 6 weken. De behandeltijd kan verlengd worden als er nader onderzoek nodig is.