Bezwaar gemeentelijke belastingen

Niet eens met de aanslag?
Bezwaar maken

Bent u het niet eens met de hoogte van uw WOZ-waarde?

  1. Controleer eerst het taxatieverslag van uw huis.
  2. Neem contact op met een taxateur van de gemeente. Zij kunnen meteen uitleggen waar het verschil in zit. En of bezwaar maken zin heeft. Dat kan per e-mail of telefonisch, via 14 013.
  3. Online bezwaar maken is eenvoudig en doet u binnen 5 minuten.

Bezwaar indienen heel eenvoudig

U kunt tot 6 weken na de datum van het aanslagbiljet bezwaar maken met DigiD. Ondernemers gebruiken het bezwaarformulier met eHerkenning.

Heeft u geen DigiD? Dan kunt u ook schriftelijk bezwaar maken. Vermeld in uw bezwaar uw naam en adres, de datum, het vorderingsnummer, de reden waarom u bezwaar maakt en uw handtekening.

Gratis bezwaar

Maak bezwaar rechtstreeks bij de gemeente. Dit is kosteloos voor u. En heel gemakkelijk.

"WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!" Diverse bureaus verlenen onder deze slogan 'gratis' rechtsbijstand. Het klinkt mooi, maar gratis is dit niet!

Het bureau dient namens u bij ons een standaard bezwaar in. Als vervolgens uw WOZ-waarde met €20.000,- wordt verlaagd, wordt uw maandbedrag ongeveer €1,70 lager. De gemeente moet het bedrijf vervolgens een flinke vergoeding betalen voor geleverde diensten, variërend van €250,- tot ruim €700,-. Dit heeft in 2019 de Nederlandse gemeenten ruim 9 miljoen euro gekost. Geld dat gemeenten anders hadden kunnen besteden aan belangrijke dingen voor u en voor de stad. Bijvoorbeeld lantarenpalen in uw straat en verbetering van het wegdek.

Ook is afgelopen jaren gebleken, dat bezwaren van deze bedrijven minder succesvol zijn dan wanneer u het zelf invult. U weet natuurlijk zelf ook het meeste van uw eigen huis.

Maak dus gewoon zelf bezwaar! Vul ons eenvoudige bezwaarformulier in, stuur ons een e-mail of bel ons. De gemeente wil, net als u, graag dat de WOZ-waarde klopt!

  

Reactie op uw bezwaar belastingen

Van een online ingediend bezwaar krijgt u direct per e-mail een ontvangstbevestiging. Bij een bezwaar per post sturen we u binnen 2 weken een papieren bevestiging.

De gemeente moet uitspraak doen binnen het jaar waarin u bezwaar maakt. Behalve als u bezwaar maakt nà 20 november, dan geldt er een termijn van 6 weken. De behandeltijd is langer wanneer er nader onderzoek nodig is.

Als uw bezwaar gegrond blijkt, dan wordt uw aanslag aangepast. Ook de Belastingdienst en het waterschap krijgen deze wijzigingen door.

eHerkenning 2+

De veiligheidseisen voor online diensten zijn strenger geworden. Overheidsdiensten mogen daarom geen gebruik meer maken van betrouwbaarheidsniveau EH1. U heeft vanaf 1 augustus 2020 eHerkenning met niveau EH2+ nodig om op de website van de gemeente Tilburg in te loggen. Heeft u eHerkenning met een lager betrouwbaarheidsniveau? Dan moet u eerst bij uw leverancier EH2+ aanvragen. Voor meer informatie gaat u naar de website van eHerkenning.