U bevindt zich op:Inwoners /Belastingen / Bezwaar gemeentelijke belastingen

Bezwaar gemeentelijke belastingen

Niet eens met de aanslag?
Bezwaar maken

Bent u het niet eens met de aanslag of de hoogte van uw WOZ-waarde?

  1. Bekijk het taxatieverslag van uw huis.
  2. Laat u terugbellen door de taxateur van de gemeente. Dit doet u online of via 14 013. 
  3. Maak bezwaar bij de gemeente. Dit is gratis en heel eenvoudig.

Bezwaar indienen

U kunt tot 6 weken na de datum van het aanslagbiljet bezwaar maken met DigiD. Ondernemers gebruiken het bezwaarformulier met eHerkenning.

Heeft u geen DigiD? Dan kunt u ook schriftelijk bezwaar maken. Vermeld in uw bezwaar uw naam en adres, de datum, het vorderingsnummer, de reden waarom u bezwaar maakt en uw handtekening.

Gratis bezwaar

Maak bezwaar rechtstreeks bij de gemeente! Dit is kosteloos voor u. En zeer eenvoudig te doen.

"WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!" Diverse bureaus verlenen onder deze slogan 'gratis' rechtsbijstand. Het klinkt mooi, maar gratis is dit niet!

Het bureau dient namens u bij ons bezwaar in. Als vervolgens uw WOZ-waarde met €10.000,- wordt verlaagd, levert dit u een vermindering van de aanslag op van ongeveer €10,- per jaar. De gemeente moet het bedrijf vervolgens een flinke vergoeding betalen, variërend van €250,- tot ruim €700,-. Dat heeft in 2017 Nederlandse gemeenten in totaal minimaal 7 miljoen euro gekost. Geld dat gemeenten anders kunnen besteden aan belangrijke dingen voor u en voor de stad. Bijvoorbeeld lantarenpalen in uw straat en verbetering van het wegdek.

Maak dus makkelijk en kosteloos bezwaar! Vul ons eenvoudige bezwaarformulier in, stuur ons een e-mail of bel ons. De gemeente wil, net als u, graag dat de WOZ-waarde klopt!

Rekenvoorbeeld

Een verlaging van de WOZ-waarde met 20.000 euro, betekent voor uw maandtermijn een daling van 1,70 euro.  

Reactie op uw bezwaar belastingen

Van een online ingediend bezwaar krijgt u direct per e-mail een ontvangstbevestiging. Bij een bezwaar per post sturen we u binnen 2 weken een papieren bevestiging.

De gemeente moet uitspraak doen in het jaar waarin u bezwaar maakt. Maakt u bezwaar nà 20 november, dan geldt er een termijn van 6 weken. De behandeltijd is langer wanneer er een hertaxatie of nader onderzoek nodig is.

Als uw bezwaar gegrond blijkt, dan wordt uw aanslag aangepast. Ook de Belastingdienst en het waterschap krijgen de wijzigingen door.