logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Aangifte overlijden uitvaartondernemer

Als uitvaartondernemer kunt u online aangifte doen van een overlijden in Tilburg, Berkel-Enschot of Udenhout. U krijgt dan een verlof tot begraven/cremeren toegestuurd. Verder kunt u een uittreksel uit de overlijdensakte aanvragen.

Aangifte doen van overlijden door uitvaartondernemers

Bent u uitvaartondernemer?

Aangifte van overlijden

Afhandeling online aangifte overlijden

Binnen 2 werkdagen krijgt u per e-mail een verlof tot begraven/cremeren en een uittreksel uit de overlijdensakte. Deze documenten worden tegelijkertijd naar uw postadres gestuurd. Voor het doen van de aangifte heeft u een overlijdensverklaring van de arts nodig. Zorg ervoor dat u deze digitaal bij de hand heeft.

Kosten overlijdensakte

U betaalt 16,60 euro voor een uittreksel uit de overlijdensakte. Deze kosten betaalt u direct online.

Graf en gedenkteken

Voor de Centrale Begraafplaats West kunt u als uitvaartondernemer online een graf aanvragen. Stem telefonisch het tijdstip af (013-4673765). Er kan op drukke dagen al een andere uitvaart gepland staan.

Bent u steenhouwer? Regel dan online de vergunning om een gedenkteken of grafmonument te plaatsen.

eHerkenning niveau 2+

Voor de aangifte moet u beschikken over eHerkenning met de machtiging Gemeente Tilburg- aangifte overlijden voor uitvaartondernemer met betrouwbaarheidsniveau 2+. Heeft u nog niet de juiste machtiging? Regel het direct bij uw eHerkenningsleverancier. Voor meer informatie kijk op www.eherkenning.nl

Aangifte overlijden in persoon

Overlijdensaangifte kan ook op afspraak aan de balie. U krijgt de benodigde documenten dan direct mee.

Spoedcontact

Voor spoedeisende aanvragen buiten openingstijden die echt niet kunnen wachten tot de gemeente weer is geopend, neemt u contact op via het noodnummer van burgerlijke stand, 06 5159 3735.