U bevindt zich op:Ondernemers /Personeel en beroep / Aangifte overlijden uitvaartondernemer

Aangifte overlijden uitvaartondernemer

Als uitvaartondernemer kunt u online aangifte doen van een overlijden in Tilburg, Berkel-Enschot of Udenhout. U krijgt dan een verlof tot begraven/cremeren toegestuurd. Verder kunt u een uittreksel uit de overlijdensakte aanvragen.

Let op: online aangifte niet mogelijk op 1 + 2 oktober

Op dinsdag 1 oktober na 14:00 uur en op woensdag 2 oktober kunt u door werkzaamheden een overlijdensaangifte niet online doorgeven. Wacht tot donderdag 3 oktober, of bel ons bij spoed: 14013.

Bent u uitvaartondernemer?
Aangifte doen van overlijden

Afhandeling online aangifte overlijden

Binnen 2 werkdagen krijgt u per e-mail een verlof tot begraven/cremeren en een uittreksel uit de overlijdensakte. Deze documenten worden tegelijkertijd naar uw postadres gestuurd. Voor het doen van de aangifte heeft u een overlijdensverklaring van de arts nodig. Zorg ervoor dat u deze digitaal bij de hand heeft.

Kosten overlijdensakte

U betaalt 13,40 euro voor een uittreksel uit de overlijdensakte. Deze kosten betaalt u direct online.

eHerkenning niveau 2+

Voor de aangifte moet u beschikken over betrouwbaarheidsniveau 2+ van eHerkenning. Heeft u nog niet het juiste niveau? Regel het direct bij een eHerkenningsleverancier. Voor meer informatie kijk op www.eherkenning.nl

Aangifte overlijden in persoon

Overlijdensaangifte kan ook op afspraak aan de balie. U krijgt de benodigde documenten dan direct mee.

Graf en gedenkteken

Voor de Centrale Begraafplaats West kunt u als uitvaartondernemer online een graf aanvragen. Bent u steenhouwer? Regel dan online de vergunning om een gedenkteken of grafmonument te plaatsen.