logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Een VOG vraagt u online aan, samen met degene die er om vraagt, bv. uw werkgever. Het kost € 33,85. Uw werkgever start de aanvraag. Online aanvragen gaat sneller en is goedkoper dan een aanvraag met een papieren formulier. Dat kost € 41,35 euro.

Verklaring omtrent gedrag (VOG) aanvragen

Uw werkgever start de aanvraag.

VOG AANVRAGEN

Online aanvragen

  1. Uw werkgever opent de website Dienst Justis en logt in met eHerkenning. Via de site kunnen de gegevens van de werknemer ingevuld worden.
  2. U ontvangt per e-mail een link naar de website en logt in met DigiD om de aanvraag verder af te werken.

Voor de aanvraag gebruikt u uw e-mailadres, uw BSN, DigiD en iDEAL. U moet ingeschreven zijn bij een Nederlandse gemeente.

Een aanvraag duurt standaard 4 weken. Van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justis ontvangt u de VOG of een afwijzing per post thuis. De gemeente heeft hier geen invloed op.

Goedkoper VOG

Ook bedrijven op internet bieden tegen betaling een VOG. Dit raden wij sterk af. Zij berekenen fiks hogere kosten aan u door. Plus u moet uw persoonlijke gegevens afgeven. Zelf aanvragen via de website van de gemeente is gemakkelijk, sneller, goedkoper én uw gegevens zijn veilig.

Spoed VOG

U kunt vragen om een spoedprocedure als u gaat werken in het buitenland, bij adoptie, bij benoeming tot gedeputeerde of wethouder en bij kandidaatstelling voor een functie als volksvertegenwoordiger. Justis stuurt de VOG dan binnen 5 werkdagen per post naar u toe. Dit lukt alleen als u geen strafbare feiten op uw naam hebt staan en er geen gegevens uit het buitenland nodig zijn.

VOG-check

Wilt u vooraf weten of u voor een bepaalde functie een VOG kunt krijgen? Op de website van Justis kunt u anoniem een VOG-check invullen.

Aanvraag aan de balie

Kunt u niet aan de voorwaarden voor een online aanvraag voldoen, bv. bij een baan of studie in het buitenland? Gebruik dan het papieren aanvraagformulier en kom op afspraak naar de balie. Dit is duurder, u betaalt dan 41,35 euro.

Wij geven de voorkeur aan betalen met pinpas in de stadswinkels.

Wanneer u niet ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente, doet u uw aanvraag bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid

English information 'Certificate of conduct'

There are 2 ways to apply for a VOG for natural persons.

The application takes 4 weeks. You will receive the VOG or a rejection by post from the Ministry of Justice and Security, Dienst Justis.

Links