logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Coffeeshops

In Tilburg zijn er op dit moment 11 coffeeshops. Er is ruimte voor 13 coffeeshops. Het beleid dat in 2020 is vastgesteld, geeft die ruimte. In de maanden die sinds de loting voor die 2 extra vergunningen zijn verstreken, is duidelijk geworden dat het proces dat doorlopen wordt, niet werkt zoals beoogd. Daarom besloot burgemeester Weterings op 20 februari om te stoppen met het proces om te komen tot een coffeeshop in Tilburg West en Berkel-Enschot (Koningsoord).

Voorlopig geen extra coffeeshops in Tilburg

Meer informatie over dit besluit in het nieuwsbericht op deze site.

Experiment gesloten coffeeshopketen

Op 15 december 2023 zijn Tilburg en Breda gestart met de aanloopfase van het Experiment gesloten coffeeshopketen (wietexperiment). Tijdens de aanloopfase doen telers, coffeeshophouders, vervoerders en toezichthouders ervaring op met zaken rondom de levering en verkoop van gereguleerde cannabis en het toezicht hierop. Hieronder vallen bijvoorbeeld het afstemmen van het aanbod van cannabis op de vraag van de consument, het beveiligd vervoer en het gebruik van het track & trace-systeem.

In de aanloopfase mogen de deelnemende coffeeshops zowel de gereguleerde als de gedoogde producten aanbieden. De verwachting is dat aanloopfase ongeveer 6 maanden duurt. Na de aanloopfase begint de overgangsfase in de andere deelnemende gemeenten. De overgangsfase start zodra de kwantiteit, kwaliteit en diversiteit van de geproduceerde cannabis voldoende zijn om de deelnemende coffeeshops volledig en aanhoudend te kunnen bevoorraden, en als wordt voldaan aan de voorwaarden van een gesloten keten. Een aantal weken na de overgangsfase zal de experimenteerfase starten, waarin coffeeshops in de deelnemende gemeenten exclusief gereguleerde producten mogen verkopen aan hun klanten. Deze experimenteerfase duurt vier jaar.

Antwoorden op de veelgestelde vragen (Q&A) wietexperiment

Op de pagina 'veelgestelde vragen (Q&A) wietexperiment' leest u meer. 

Bezoek de pagina Veelgestelde vragen (Q&A) wietexperiment