U bevindt zich op:Inwoners /Laag inkomen / Meedoenregeling

Meedoenregeling

Tilburgers kunnen meedoen aan leuke, leerzame of gezonde activiteiten. Ook als u minder te besteden heeft. Heeft u een minimuminkomen dan is er de Meedoenregeling. U en uw gezinsleden kunnen daarmee een keus maken uit diverse activiteiten. Het aanbod is groot, met meer dan 1200 activiteiten zit er voor iedereen wat tussen. U kunt de Meedoenregeling 2016 nog tot en met 30 november 2016 aanvragen. Het budget is geldig tot en met 31 december 2016.

 

Voorwaarden Meedoenregeling

  • U bent inwoner van Tilburg, Berkel-Enschot of Udenhout.
  • Uw vermogen -bijvoorbeeld een auto of spaargeld- is niet hoger dan 5.920 euro (voor alleenstaanden) of 11.840 euro (voor alleenstaande ouders, gehuwden of samenwonenden)
  • Uw inkomen is lager dan 130% van het sociaal minimum.

Op het overzicht met de normen Meedoenregeling (pdf, 102KB) kunt u zien hoeveel inkomen u mag hebben. Voor het berekenen van u inkomen telt u al uw inkomsten bij elkaar op behalve: huurtoeslag, zorgtoeslag, bijzondere bijstand, persoonsgebonden budget en woonkostentoeslag.

 

Volgt u een voltijd MBO, HBO of universitaire studie?

Dan hebt u geen recht op de Meedoenregeling omdat voor studenten voldoende mogelijkheden zijn om aan activiteiten mee te doen. Niet studerende gezinsleden kunnen wel recht hebben op de Meedoenregeling. U kunt de regeling dus wel aanvragen voor uw gezinsleden. 

Meedoen aan leuke activiteiten? Meedoenregeling aanvragen

 

Aanvragen Meedoenregeling

U krijgt een brief van de gemeente als u de regeling automatisch ontvangt. Heeft u geen brief gehad, dan kunt u de regeling zelf aanvragen. Het formulier is eenvoudig en kan ook zonder DigiD ingevuld worden. Aanvragen kan tot en met 30 november 2016. In januari kunt u de regeling voor het jaar 2017 aanvragen.

 

Afhandeling Meedoenregeling

De afhandeling van een aanvraag duurt maximaal 6 weken. De gemeente controleert uw inkomensgegevens. Het is mogelijk dat u nog bewijsstukken over uw inkomen en/of vermogen moet aanleveren. 

 

Wat te doen met de Meedoenregeling

Heeft u recht op de regeling, dan kunnen ook uw partner en thuiswonende kinderen t/m 17 jaar een keus maken uit ruim 300 aanbieders met meer dan 1200 activiteiten. U krijgt allemaal een eigen budget. Kost de activiteit meer dan u aan budget heeft, dan legt u de rest zelf bij. Kost de activiteit minder, dan kunt u het restant voor een andere activiteit gebruiken. Het inwisselen van de Meedoenregeling is heel eenvoudig. 

  1. Maak een keuze uit het aanbod
  2. Pak uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. 
  3. Vertel bij de kassa van de door u gekozen activiteit dat u de Meedoenregeling wilt gebruiken.
  4. De medewerker controleert uw gegevens. Klaar!
 

Budget Meedoenregeling

Het budget van de Meedoenregeling is tot en met 31 december 2016 geldig. U kunt het budget niet meenemen naar een volgend seizoen of inwisselen voor contant geld. Als u met u DigiD inlogt op Mijn Gemeente kunt u zien hoeveel budget u nog heeft en waar u de regeling voor hebt gebruikt. Op 1 januari begint het nieuwe seizoen. Kinderen of partners moeten inloggen met hun eigen DigiD.

 

Bedrijven en de Meedoenregeling

Organisaties of verenigingen die willen aansluiten bij de Meedoenregeling, kunnen een email sturen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Bezwaar maken Meedoenregeling

Heeft u een afwijzing ontvangen en bent u het daar niet mee eens? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken (DigiD verplicht).

 

T-Kindpakket

De Meedoenregeling is onderdeel van het T-Kindpakket.