U bevindt zich op:Inwoners /Laag inkomen / Meedoenregeling

Meedoenregeling

Tilburgers kunnen meedoen aan leuke, leerzame of gezonde activiteiten. Ook als u minder te besteden heeft. Heeft u een laag inkomen dan is er de Meedoenregeling. U en uw gezinsleden kunnen daarmee een keus maken uit diverse activiteiten. Het aanbod is groot, met meer dan 1700 activiteiten zit er voor iedereen wat tussen. Het budget van 2019 is geldig tot en met 31 december 2019.

Voorwaarden Meedoenregeling

 • U bent inwoner van Tilburg, Berkel-Enschot of Udenhout
 • Uw (gezamenlijk) inkomen is lager dan 130% van het sociaal minimum en uw vermogen is niet hoger dan toegestaan. Vermogen is bijvoorbeeld een auto of spaargeld
 • Voor het berekenen van uw inkomen telt u al uw inkomsten bij elkaar op behalve: huurtoeslag, zorgtoeslag, bijzondere bijstand, persoonsgebonden budget en woonkostentoeslag.

Volgt u een voltijd of deeltijd MBO, HBO of studie aan de universiteit?

Dan heeft u geen recht op de Meedoenregeling omdat studenten aan genoeg activiteiten kunnen meedoen. Niet studerende gezinsleden kunnen wel recht hebben op de Meedoenregeling. U kunt de regeling dus wel aanvragen voor uw gezinsleden. 

Vermogens- inkomenstabel Meedoenregeling (vanaf 1 juli)

Meedoenregeling | Vermogens/Inkomenstabel per 1 juli 2019
LeefsituatieLeeftijdNetto inkomen
exclusief vakantiegeld
Vermogen lager dan
Alleenstaand18, 19, 20 jr€   314,17€ 6.120
21 jr - AOW€ 1.272,57
vanaf AOW€ 1.425,23
Alleenstaande ouder18, 19, 20 jr€    677,77€ 12.240
21 jr - AOW€ 1.636,16
vanaf AOW€ 1.746,72
Gehuwd zonder kindallebei <21€    628,34€ 12.240
een van ons <21€ 1.223,16
21 jr t/m AOW€ 1.817,96
vanaf AOW€ 1.940,80
Gehuwd met kindallebei <21jr€    991,94€ 12.240
een van ons <21jr€ 1.586,75
21 jr t/m AOW€ 1.817,96
vanaf AOW€ 1.940,80

Meedoen aan leuke activiteiten?
Meedoenregeling aanvragen

Aanvragen Meedoenregeling

Aanvragen kan tot en met 30 november 2019 (klik op de oranje knop). De afdeling kijkt meteen of uw partner en thuiswonende kinderen tot 18 jaar ook budget krijgen. Het formulier is eenvoudig en kan met of zonder DigiD ingevuld worden.

Hulp bij aanvragen Meedoenregeling

Voor hulp bij het aanvragen van de Meedoenregeling kunt u zonder afspraak naar het spreekuur van de Formulierenhulp Dichtbij.

Afhandeling Meedoenregeling

U hoort binnen 6 weken of u de Meedoenregeling krijgt. De gemeente controleert uw inkomensgegevens. Het kan zijn dat u nog informatie moet aanleveren over uw inkomen en/of vermogen. 

Wat kunt u met de Meedoenregeling doen

Heeft u recht op de regeling, dan kunnen ook uw partner en thuiswonende kinderen t/m 17 jaar kiezen uit zo'n 1200 activiteiten. U krijgt allemaal een eigen budget. Kost de activiteit meer dan u aan budget heeft, dan legt u de rest zelf bij. Kost de activiteit minder, dan kunt u het restant voor een andere activiteit gebruiken. Het aanbod van de Meedoenregeling bekijken

Meedoenregeling inwisselen, neem uw klantnummer mee!

Voor het gebruiken van de Meedoenregeling gaat u met uw legitimatiebewijs en klantnummer naar de aanbieder. De aanbieder heeft het klantnummer nodig om uw gegevens op te zoeken en te noteren dat u de Meedoenregeling bij hen gebruikt. De aanbieder kan het nummer niet voor u opzoeken, dus vergeet het niet. Het klantnummer staat in de brief die u van ons krijgt en kunt u opzoeken via Mijn Gemeente (inloggen DigiD verplicht).

 1. Maak een keus uit het aanbod
 2. Pak uw paspoort, rijbewijs, identiteitskaart en het klantnummer
 3. Ga naar de aanbieder en zeg dat u Meedoenregeling wilt gebruiken
 4. De aanbieder controleert uw gegevens
 5. Gebruikt u meer dan 100 euro, dan legt u de rest zelf bij. Klaar!

Budget Meedoenregeling

Het budget van de Meedoenregeling is tot en met 31 december geldig. U kunt het budget niet meenemen naar een volgend seizoen of inwisselen voor contant geld.

Budget bekijken of klantnummer opzoeken

Als u inlogt op Mijn Gemeente (DigiD verplicht) kunt u zien:

 • hoeveel budget u nog heeft
 • waar u budget voor gebruikt hebt en
 • wat uw klantnummer is

Ook van uw gezinsleden die de Meedoenregeling hebben ontvangen. Thuiswonende kinderen van 18 jaar of ouder moeten met hun eigen DigiD inloggen.

Bezwaar maken Meedoenregeling

Heeft u een afwijzing ontvangen en bent u het daar niet mee eens? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken (DigiD verplicht).

Bedrijven en de Meedoenregeling

Bedrijven of verenigingen die willen aansluiten bij de Meedoenregeling, kunnen een email sturen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

T-Kindpakket

De Meedoenregeling is onderdeel van het T-Kindpakket.