U bevindt zich op:Inwoners /Vergunningen / Parkeervergunning inwoners

Parkeervergunning

Een parkeervergunning is voor particulieren die in de binnenstad wonen en bedrijven die daar gevestigd zijn. 

Vraag direct een vergunning aan Parkeer-vergunning aanvragen

Aanvragen parkeervergunning

Vraag de parkeervergunning online aan, of ga op afspraak naar de stadswinkel. U krijgt de vergunning direct mee als er geen wachtlijst is. Anders krijgt u bericht zodra u aan de beurt bent. Stuur of neem het volgende mee: 

 • werkgeversverklaring, als de auto van uw werkgever is
 • leaseverklaring, als het een lease-auto betreft
 • uw legitimatiebewijs (of log in met DigiD)

Bedrijven vragen een zakelijke parkeervergunning aan.

Parkeerrayons plattegrond
Bekijk de kaart

Gebied parkeervergunningen

Op de plattegrond Parkeerrayons ziet u de indeling van de vergunninggebieden. Bewoners van dit gebied komen in aanmerking voor een bezoekersregeling waarmee zij hun bezoek tegen een lager tarief kunnen laten parkeren.

Nieuw gebied: Noordhoek

Vanaf 1 januari 2018 hoort de wijk Noordhoek (pdf,546KB) bij het vergunninggebied (rayon W) om de parkeeroverlast te laten verdwijnen. Wijkbewoners en ondernemers hebben hierover een brief ontvangen. Een parkeervergunning kunt u eenvoudig online aanvragen. De bezoekersregeling is vanaf 1 november online aan te vragen, ook als u zelf geen auto heeft.

Voorwaarden parkeervergunning

 • u moet ingeschreven staan op een adres in het parkeervergunningengebied 
 • de auto staat op uw naam, of op naam van uw werkgever
 • uw auto is niet langer dan 6 meter of hoger dan 2,40 meter
 • de parkeervergunning geldt niet voor een caravan, camper of aanhangwagen
 • in de voorschriften uit de Parkeerverordening (pdf,177KB) staan de voorwaarden bij uw vergunning en op welke plek u kunt parkeren

Kosten parkeervergunning

Overzicht kosten parkeervergunningen
Zone/rayonParticulierBedrijf
B€ 40,00 per kwartaal€ 90,00 per kwartaal
N, W, O01, O03, Z01, Z02, We (Stratinghpad, Station Universiteit)€ 15,00 per kwartaal€ 48,00 per kwartaal
 • Voor een 2e vergunning op hetzelfde adres (of als u zelf al een parkeerplek heeft) betaalt u 48,00 euro. Een 2e vergunning op uw adres is niet mogelijk in rayon B01. De oudste parkeervergunning wordt als 1e parkeervergunning beschouwd. Dit geldt ook voor studentenhuizen.
 • Betaal de vergunning via automatische incasso. Het bedrag wordt in maart, juni, september en december rond de 23e van uw rekening afgeschreven. U kunt online de incasso afgeven of wijzigen. Uw bankafschrift geldt als factuur.
 • Heeft u een andere auto? Maak dan zodra de RDW de auto op uw naam heeft gezet een afspraak bij Stadswinkel Centrum. Een kentekenwijziging is gratis.
 • Voor een leenauto en bij een kentekenwijziging kunt u de vergunning met het oude kenteken max. 3 dagen gebruiken. Leg een briefje met uitleg en datum achter de voorruit en meld het bij p1handhaving@tilburg.nl. Zo krijgt u bij controle geen parkeerboete. Rijdt u langer dan 3 dagen met een leenauto, vraag dan op afspraak aan de balie een kentekenwijziging aan.

Zeg uw vergunning online op.Parkeer-vergunning opzeggen

Opzeggen parkeervergunning

De parkeervergunning kun u eenvoudig online opzeggen of aan de balie. Maak daarvoor een afspraak.

Een nog geldig vignet kunt u opsturen naar Gemeente Tilburg t.a.v. Parkeerbalie, Postbus 90155, 5000 LH Tilburg. Restitutie wordt berekend als de vergunning die u inlevert nog meer dan een halve maand geldig is.