U bevindt zich op:Inwoners /Vergunningen / Parkeervergunning inwoners

Parkeervergunning

Een parkeervergunning is voor particulieren die in de binnenstad wonen en bedrijven die daar gevestigd zijn. 

Vraag direct een vergunning aan Parkeer-vergunning aanvragen

Aanvragen parkeervergunning

Vraag de parkeervergunning online aan, of ga op afspraak naar de stadswinkel. U krijgt de vergunning direct mee als er geen wachtlijst is. Anders krijgt u bericht zodra u aan de beurt bent. Stuur of neem het volgende mee: 

  • verklaring van uw werkgever, als de auto van uw werkgever is (in de verklaring moet staan dat u de beschikking heeft over de auto)
  • verklaring van de lease-maatschappij, als het een lease-auto betreft (in de verklaring moet staan dat u de gebruiker van de auto bent)

Bedrijven vragen een zakelijke parkeervergunning aan.

Parkeerrayons plattegrond
Bekijk de kaart

Gebied parkeervergunningen

Op de plattegrond Parkeerrayons ziet u de indeling van de vergunninggebieden. Bewoners van dit gebied komen in aanmerking voor een bezoekersregeling waarmee zij hun bezoek tegen een lager tarief kunnen laten parkeren.

Voorwaarden parkeervergunning

  • u moet ingeschreven staan op een adres in het parkeervergunningengebied 
  • de auto staat op uw naam, of op naam van uw werkgever
  • uw auto is niet langer dan 6 meter of hoger dan 2,40 meter
  • de parkeervergunning geldt niet voor een caravan, camper of aanhangwagen
  • in de voorschriften uit de Parkeerverordening (pdf,195KB) staan de voorwaarden bij uw vergunning en op welke plek u kunt parkeren

Kosten parkeervergunning

Overzicht kosten parkeervergunningen voor bewoners
GebiedParticulier
Rayon B€ 40,00 per kwartaal
Rayons N, W, O01, O03, Z01, Z02, We (Stratinghpad, Station Universiteit)€ 15,00 *) per kwartaal

*) Voor een 2e vergunning op hetzelfde adres betaalt u 48,00 euro. Een 2e vergunning op uw adres is niet mogelijk in rayon B. De oudste parkeervergunning wordt als 1e parkeervergunning beschouwd. Dit geldt ook voor studentenhuizen.

  • Betaal de vergunning via automatische incasso. Het bedrag wordt in maart, juni, september en december rond de 23e van uw rekening afgeschreven. U kunt online de incasso afgeven of wijzigen. Uw bankafschrift geldt als factuur.
  • Heeft u een andere auto? Maak dan zodra de RDW de auto op uw naam heeft gezet een afspraak bij Stadswinkel Centrum. Een kentekenwijziging is gratis. Neem in geval van een bedrijfs- of leaseauto altijd een verklaring mee van werkgever of lease-maatschappij waarin staat dat u de gebruiker van de auto bent. 
  • Voor een leenauto en bij een kentekenwijziging kunt u de vergunning met het oude kenteken max. 3 dagen gebruiken. Leg een briefje met uitleg en datum achter de voorruit en meld het bij p1handhaving@tilburg.nl. Zo krijgt u bij controle geen parkeerboete. Rijdt u langer dan 3 dagen met een leenauto, vraag dan op afspraak aan de balie een kentekenwijziging aan.

Zeg uw vergunning online op.Parkeer-vergunning opzeggen

Opzeggen parkeervergunning

De parkeervergunning kun u eenvoudig online opzeggen of aan de balie. Maak daarvoor een afspraak.

Restitutie wordt alleen verleend vanaf 10,- euro en als de vergunning die u inlevert nog meer dan een halve maand geldig is. Het geldig vignet stuurt u daarvoor op naar Gemeente Tilburg t.a.v. Parkeerbalie, Postbus 90155, 5000 LH Tilburg.

Gaat u verhuizen naar een ander deel van de binnenstad? Maak dan een afspraak om uw parkeervergunning te wijzigen. Als er een wachtlijst is, heeft u niet automatisch recht op een nieuwe vergunning. Bij een verhuizing binnen uw parkeerrayon hoeft u niets te doen.