U bevindt zich op:Inwoners /Vergunningen / Parkeervergunning inwoners

Parkeervergunning

Voor de binnenstad en andere wijken met parkeeroverlast geeft de gemeente parkeervergunningen uit. Bewoners en bedrijven kunnen zo in hun eigen buurt parkeren.

Vraag direct een vergunning aan Parkeer-vergunning aanvragen

Aanvragen parkeervergunning

Vraag de parkeervergunning online aan, of ga op afspraak naar de stadswinkel. U krijgt de vergunning direct mee als er geen wachtlijst is. Anders krijgt u bericht zodra u aan de beurt bent. Stuur of neem het volgende mee: 

  • verklaring van uw werkgever, als de auto van uw werkgever is (in de verklaring moet staan dat u de beschikking heeft over de auto)
  • verklaring van de lease-maatschappij, als het een lease-auto betreft (in de verklaring moet staan dat u de gebruiker van de auto bent)

Bedrijven vragen een zakelijke parkeervergunning aan.

Parkeerrayons plattegrond
Bekijk de kaart

Gebied parkeervergunningen

Op de plattegrond Parkeerrayons ziet u de indeling van de vergunninggebieden. Bewoners van dit gebied komen in aanmerking voor een bezoekersregeling waarmee zij hun bezoek tegen een lager tarief kunnen laten parkeren.

Voorwaarden parkeervergunning

  • u moet ingeschreven staan op een adres in het parkeervergunningengebied 
  • de auto staat op uw naam, of op naam van uw werkgever
  • uw auto is niet langer dan 6 meter of hoger dan 2,40 meter
  • de parkeervergunning geldt niet voor een caravan, camper of aanhangwagen
  • in de voorschriften uit de Parkeerverordening (pdf,195KB) staan de voorwaarden bij uw vergunning en op welke plek u kunt parkeren

Kosten parkeervergunning

Overzicht kosten parkeervergunningen voor bewoners
GebiedParticulier
Rayon B€ 40,00 per kwartaal
Rayons N, W, O01, O03, Z01, Z02, We (Stratinghpad, Station Universiteit)€ 15,00 *) per kwartaal

*) Voor een 2e vergunning op hetzelfde adres betaalt u 48,00 euro. Een 2e vergunning op uw adres is niet mogelijk in rayon B. De oudste parkeervergunning wordt als 1e parkeervergunning beschouwd. Dit geldt ook voor studentenhuizen.

  • Betaal de vergunning via automatische incasso. Het bedrag wordt in maart, juni, september en december rond de 23e van uw rekening afgeschreven. U kunt online de incasso afgeven of wijzigen. Uw bankafschrift geldt als factuur.
  • Heeft u een andere auto? Maak dan zodra de RDW de auto op uw naam heeft gezet een afspraak bij Stadswinkel Centrum. Een kentekenwijziging is gratis. Neem in geval van een bedrijfs- of leaseauto altijd een verklaring mee van werkgever of lease-maatschappij waarin staat dat u de gebruiker van de auto bent. 
  • Voor een leenauto en bij een kentekenwijziging kunt u de vergunning met het oude kenteken max. 3 dagen gebruiken. Leg een briefje met uitleg en datum achter de voorruit en meld het bij p1handhaving@tilburg.nl. Zo krijgt u bij controle geen parkeerboete. Rijdt u langer dan 3 dagen met een leenauto, vraag dan op afspraak aan de balie een kentekenwijziging aan.

Zeg uw vergunning online op.Parkeer-vergunning opzeggen

Opzeggen parkeervergunning

De parkeervergunning kun u eenvoudig online opzeggen of aan de balie. Maak daarvoor een afspraak.

Restitutie wordt alleen verleend vanaf 10,- euro en als de vergunning die u inlevert nog meer dan een halve maand geldig is. Het geldig vignet stuurt u daarvoor op naar Gemeente Tilburg t.a.v. Parkeerbalie, Postbus 90155, 5000 LH Tilburg.

Gaat u verhuizen naar een ander deel van de binnenstad? Maak dan een afspraak om uw parkeervergunning te wijzigen. Als er een wachtlijst is, heeft u niet automatisch recht op een nieuwe vergunning. Bij een verhuizing binnen uw parkeerrayon hoeft u niets te doen.