logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Aanslagen gemeentebelastingen verstuurd

16 februari 2024

Inwoners uit de gemeente Tilburg krijgen eind februari de aanslag voor de gemeentelijke belastingen. U krijgt die aanslag digitaal in de Berichtenbox van MijnOverheid of op papier. In deze aanslag staat ook de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand.

Is uw WOZ-waarde te hoog of te laag? Maak dan eenvoudig zelf bezwaar bij de gemeente. Laat dit niet doen door een bureau. Want als een WOZ-bureau gelijk krijgt, is de gemeente verplicht proceskostenvergoeding te betalen. Deze vergoedingen hebben de Nederlandse gemeenten afgelopen jaren tientallen miljoenen gekost. Dat geld ging dan niet naar belangrijke dingen voor de stad en voor de inwoners. Nieuwe fietspaden bijvoorbeeld of meer groen in de gemeente. Sinds 2024 moet de gemeente deze vergoeding verplicht rechtstreeks aan u uitbetalen en niet meer aan het bedrijf dat voor u bezwaar indient. Daardoor krijgt de inwoner een rekening van het WOZ-bureau.

Beter zelf bezwaar indienen 

Als u bezwaar wil indienen, doe dit dan zelf. Afgelopen jaren is namelijk gebleken dat bezwaren van bedrijven minder succesvol zijn dan wanneer u het zelf doet. U weet natuurlijk ook het meeste van uw eigen huis. Uw bezwaar wordt precies zo behandeld als een bezwaar van een WOZ-bureau. En u krijgt niet te maken met het doorbetalen van de proceskostenvergoeding. 

Vul om bezwaar te maken ons eenvoudige bezwaarformulier in op de pagina 'Bewaar gemeentelijke belastingen' op deze site of stuur ons een e-mail of bel naar 14 013. De gemeente wil net als u graag dat de WOZ-waarde klopt. 

Voordelig wonen in Tilburg 

Qua woonlasten is Tilburg al jaren een voordelige gemeente om te wonen. Van de 40 Nederlandse gemeenten met meer dan 90.000 inwoners was Tilburg vorig jaar zelfs het goedkoopste. Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek van onderzoeksbureau COELO, onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen.