Vernieuwing winkellint Besterd

De Besterdring is wat de gemeente een bedrijvig Lint van Tilburg noemt met een combinatie van winkels, horeca en woningen. De straat toe aan vernieuwing.

Meedenken bewoners en ondernemers

Een aantal ondernemers en bewoners van de Besterdring en het Besterdplein en de gemeente denken met ontwerpbureau OKRA al een tijdje samen na over het opnieuw inrichten van de Besterdring en het Besterdplein. We willen graag weten wat de bewoners en ondernemers van onze eerste ideeën vinden. Hiervoor wordt een inloopavond georganiseerd op woensdag 31 januari 2024. 

Eerste plan

De uitgangspunten voor de nieuwe inrichting van het winkellint Besterd staat beschreven in de Agenda Linten. Hier kunt u meer over lezen op de pagina Agenda Linten op deze site. 

Zoals aangegeven hebben ook de eerste gesprekken plaatsgevonden en dit heeft tot een eerste opzet geleid. Nu is de vraag wat de bewoners en ondernemers hiervan vinden. Zijn er mogelijkheden voor verbetering, hoe stimuleren we de ontmoeting en wat is nodig om de Besterd haar eigen karakter en identiteit te laten behouden? Hieronder het schetsontwerp Besterd. 

Filmpje (artist impression)

Via onderstaand filmpje op YouTube krijgt u een indruk van het nieuwe ontwerp.

Vervolg

Na de inloopavond gaan de gemeente en ontwerpbureau OKRA om tafel om alle suggesties van bewoners en ondernemers mee te nemen in de verdere plannen. 

Meer informatie

Heeft u nog vragen over het project, dan kunt u uw vraag mailen naar winkellintbesterd@tilburg.nl. U krijgt dan zo snel mogelijk een reactie.