logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Tilburgse Ereprent voor reclamebureau Scheepens

Alle Tilburgse Ereprent

Reclamebureau Scheepens ontving 22 juni de Tilburgse Ereprent uit handen van burgemeester Theo Weterings. Het reclamebureau bestaat in 2023 50 jaar.

Reclamebureau Scheepens krijgt de ereprent uit handen van burgemeester Weterings

(Foto: Joris Buijs)

Reclamebureau Scheepens is in 1973 ontstaan en uitgegroeid tot een moderne organisatie, die creatieve campagnes en innovatieve concepten creëert. Eigenaar Stefan Hulten is 25 jaar geleden gestart bij Scheepens en nam gaandeweg alle aandelen over van de oud-eigenaar en naamgever Kees Scheepens. Inmiddels is Alt-Willem Spenkelink mede-eigenaar.

Prijswinnende campagnes 

Om nieuw talent te werven, heeft Scheepens nauw contact met de opleidingen en verzorgt het gastcolleges. Door de goede naam heeft Scheepens geen gebrek aan stagiaires. Onder haar klanten bevinden zich (nationale) bedrijven en organisaties als Unilever, Van Mossel, Willem II, De Mandemakers Groep, provincie en gemeenten. Scheepens werkt al meer dan tien jaar belangeloos voor Stichting Roze Maandag en draagt op die manier haar steentje bij aan de homo-emancipatie in Nederland. Naast dit nobele streven, zijn er ook prijswinnende campagnes ontwikkeld.

Tilburgse Ereprent

De Tilburgse Ereprent is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan bedrijven en organisaties die een bestaansjubileum vieren van 50 jaar of meer, telkens met een eenheid van 25 verhoogd. Zij zetten zich al jarenlang als ondernemer, culturele of maatschappelijke instelling in voor Tilburg. Het zijn bedrijven en organisaties die hun roots in Tilburg hebben en hun ontwikkeling in en met Tilburg hebben doorgemaakt. De Tilburgse Ereprent staat symbool voor de waardering en trots van de gemeente en is voor de jubilerende bedrijven en organisaties, vanwege de gekozen kunstvorm (grafische prent), uitermate geschikt om op te hangen en te tonen aan medewerkers, leden, klanten, relaties en bezoekers. Het ontwerp is van de Tilburgse kunstenares Janine Hendriks van Kaftwerk.