Kinderfietsenplan

Fiets over? Maak er een kind blij mee!

In Tilburg willen we dat ieder kind een goede, veilige fiets heeft. Helaas is dit niet voor elk kind vanzelfsprekend. Daarom zamelen de ANWB, diverse Tilburgse organisaties en de gemeente Tilburg gebruikte fietsen in.

De ingezamelde fietsen worden opgeknapt voor gezinnen die een goede, veilige fiets kunnen gebruiken. Zo kunnen alle kinderen in Tilburg veilige meters maken, gezond bewegen en vooral meedoen in onze stad.

Kinderfietsenplan Tilburg

In oktober 2021 tekenden de partners de intentieverklaring om samen een keten te vormen van inzamelen, repareren en het uitreiken van fietsen aan kinderen en jongeren die een fiets nodig hebben. Inge Veliscek, projectleider ANWB Kinderfietsplan: “Voor veel kinderen is een eigen fiets, door de financiële situatie thuis, niet vanzelfsprekend. Tegelijkertijd staan er in Nederland 3,8 miljoen fietsen in schuurtjes stof te vangen. We hopen dat iedereen in Tilburg zijn of haar ongebruikte fiets doneert. Op die manier kunnen we kinderen helpen om op jonge leeftijd al goed te leren fietsen.”

Fietsinzamelpunten

Fietsen kunnen het hele jaar door ingeleverd worden bij 1 van de 3 fietsinzamelpunten. De fietsen worden bij La Poubelle en de fietswerkplaats Noord (Beter Stokhasselt) opgeknapt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en uitgereikt aan kinderen die nu geen goede en veilige fiets hebben, of geen goede fiets kunnen aanschaffen. Ook voor reparaties en onderhoud kunnen zij hier gratis terecht. Bovendien krijgt iedereen bij de fiets een fietspaspoort met tips tegen diefstal en hoe de fiets zelf te onderhouden. Mocht de fiets te klein worden, dan bestaat er de mogelijkheid de fiets in te ruilen voor een grotere maat.

Fietsinzamelpunten:

La Poubelle
Hoevenseweg 3
5017 AD Tilburg
Wilt u dat La Poubelle de fiets ophaalt? Maak dan een afspraak via: 013 - 54 39 222

BeterStokHasselt/ContourdeTwern
Corellistraat 281
5049 EK Tilburg

Quiet Community
Hoflaan 23
5044 HA Tilburg

Fiets nodig?

Wie een fiets zoekt voor zijn of haar kind, kan contact opnemen met Stichting Leergeld. Ga voor meer informatie naar de website van Stichting Leergeld. Helaas is er op dit moment een wachttijd van 6 maanden.

afbeelding Fiets nodig?