logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Kinderfietsenplan

Fiets over? Maak er een kind blij mee!

In Tilburg willen we dat ieder kind een goede, veilige fiets heeft. Helaas is dit niet voor elk kind vanzelfsprekend. Daarom zamelen de ANWB, verschillende Tilburgse organisaties en de gemeente Tilburg fietsen in. Die fietsen gaan naar kinderen die nu geen goede, veilige fiets hebben.

Verzamelpunten

Heeft u een fiets over? Lever die dan in bij één van de inzamelpunten. Welke dat zijn vindt u in het uitklapmenu hieronder. 

Inleveren kan het hele jaar door bij: 

La Poubelle
Hoevenseweg 3
5017 AD Tilburg
Wilt u dat La Poubelle de fiets ophaalt? Maak dan een afspraak via: 013 - 54 39 222

BeterStokHasselt/ContourdeTwern
Corellistraat 281
5049 EK Tilburg

Beter3West/Bike Repair Shop
Le Bourgetstraat 27
5042 TG Tilburg 

Quiet Community
Hoflaan 23
5044 HA Tilburg

Fiets nodig?

Stichting Leergeld Tilburg biedt fietsen aan voor kinderen uit groep 8 en de middelbare school. Kinderen uit groep 8 gaan vaak op schoolkamp en rond de middelbareschooltijd fietsen zij vaak zelf naar school. Een fiets aanvragen kan via leergeldtilburg.nl. Hulp nodig bij de aanvraag? Kom dan naar het inloopspreekuur.

Jongere kinderen die dringend een fiets nodig hebben, kunnen ook een fiets aanvragen. Stichting Leergeld kijkt samen met de ouder(s) wat er mogelijk is. Houd er rekening mee dat het langer kan duren voordat er een fiets beschikbaar is.

Reparatie en onderhoud

BeterStokhasselt en de Bike Repair Shop van Beter3West repareren fietsen tegen een kleine vergoeding. Het is ook mogelijk om met de Meedoenregeling te betalen.

Over het kinderfietsenplan

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers knappen de ingeleverde fietsen op. Deze fietsen gaan naar kinderen die nu geen goede, veilige fiets hebben. Óf geen geld hebben voor een goede fiets. Bij de fiets krijgen zij een fietspaspoort met tips tegen diefstal en hoe de fiets zelf te onderhouden. Is de fiets te klein? Dan bestaat er de mogelijkheid de fiets in te ruilen voor een grotere maat.