Eenzaamheid

De gemeente Tilburg werkt samen met inwoners, vrijwilligers en professionals werken aan een stad met minder eenzame mensen. Samen vormen we de coalitie van Ontmoeting en Verbinding.

De presentatie van de coalitie is in oktober 2019 tijdens de Week tegen de Eenzaamheid.

In gesprek met de stad

Eerst wilden we er achter komen hoe eenzaamheid speelt in Tilburg. Bij wie leeft het, hoe herken je het en wat is eraan te doen? Om die vragen te beantwoorden zijn er eind 2018 talrijke persoonlijke gesprekken gevoerd. Via sociale media liep een enquête (flitspeiling) over eenzaamheid. Hieruit bleek dat 80 procent van de bijna 1000 respondenten iemand in zijn omgeving kent die eenzaam is.

Valentijnsdiner

Na de enquête was er een eerste initiatief om mensen samen te brengen, met elkaar te eten en in gesprek te gaan. Dit gebeurde tijdens het Valentijnsdiner op 14 februari 2019. Hierbij sloten de eerste partners aan voor de coalitie. Met een aftermovie deden we nogmaals een oproep aan de stad.

 

Downloadbare bestanden

Werkatelier

In juni is het Werkatelier Eenzaamheid met alle mensen die dán hebben aangegeven te willen meedoen. Tijdens dit werkatelier delen we de eerste gedachten over wat de coalitie kan betekenen en wie wat kan doen.

Meedoen

Iedereen kan meedoen aan de coalitie van Ontmoeting en Verbinding. Wie mee wil doen, kan zich melden via het emailadres ontmoet-elkaar@tilburg.nl. Ook tips, verhalen en ideeën over eenzaamheid kunt u mailen.

Dit zijn de huidige ambassadeurs:
Avondje uit,
Resto VanHarte,
Met je Hart,
R-Newt,
De Luisterlijn
De Bonheur Horeca Groep.