logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Winkellint Korvel

De Korvelseweg is wat de gemeente een 'bedrijvig Lint van Tilburg' noemt. Dat is vanwege de combinatie van winkels, horeca en woningen. De straat is toe aan vernieuwing.

Meedenken bewoners en ondernemers

Een aantal ondernemers en bewoners van de Korvelseweg denken samen met de gemeente en ontwerpbureau OKRA al een tijdje na over het opnieuw inrichten van de Korvelseweg. We willen graag weten wat andere bewoners en ondernemers van de eerste ideeën vinden. Daarom is er op woensdag 24 januari een inloopavond. 

Eerste plan

De eerste uitgangspunten voor de nieuwe inrichting van het winkellint Korvel staan beschreven in de Agenda linten. Lees meer op de pagina 'Agenda linten' op deze site.  

Zoals aangegeven hebben ook de eerste gesprekken plaatsgevonden en dat heeft geleid tot een eerste opzet. Nu is de vraag wat bewoners en ondernemers hiervan vinden. Zijn er mogelijkheden voor verbetering, hoe stimuleren we de ontmoeting en wat is nodig om de Korvelseweg haar eigen karakter en identiteit te laten behouden? 

Uiterlijk woensdag 17 januari vindt u hier de eerste opzet voor het plan Winkellint Korvel. 

Schetsontwerp

Vervolg

Na de inloopavond gaan de gemeente en ontwerpbureau OKRA om tafel om alle suggesties van bewoners en ondernemers mee te nemen in de verdere plannen. 

Filmpje (artist impression)

Via onderstaand filmpje op YouTube krijgt u een indruk van het nieuwe ontwerp.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over het project, dan kunt u uw vraag mailen naar winkellintkorvel@tilburg.nl. U krijgt dan zo snel mogelijk een reactie.