Wijzigingen doorgeven bijstandsuitkering

Met een bijstandsuitkering moet u alle veranderingen in uw financiële, persoonlijke of woonsituatie doorgeven aan de gemeente. Bijvoorbeeld als u gaat samenwonen, (gratis) op de kinderen van de buurvrouw past, vrijwilligerswerk gaat doen of als uw zus tijdelijk bij u komt wonen. Dat noemen we de informatieplicht. Geef wijzigingen door met uw inkomstenverklaring of wijzigingsformulier.

Inkomstenverklaring

Heeft u een wisselend inkomen dan moet u iedere maand een inkomstenverklaring inleveren. Daarmee wordt berekend welk bedrag de gemeente moet overmaken. Gebruik de inkomstenverklaring voor het doorgeven van alle wijzigingen.

  • De inkomstenverklaring wordt iedere maand thuisgestuurd.
  • Op de verklaring staat een uiterste inleverdatum. Te laat inleveren betekent dat de gemeente uw uitkering niet kan overmaken.
  • Inleveren kan bij de balie of brievenbus van Werk & Inkomen (Burgemeester Brokxlaan 1680). Vraag bij de balie om een afgiftebewijs
  • Geen inkomstenverklaring ontvangen? Ga naar de balie Werk & Inkomen en vul ter plekke een vervangende inkomstenverklaring in.

Wijzigingsformulier

Hoeft u niet iedere maand een inkomstenverklaring in te vullen? Dan heeft u een wijzigingsformulier ontvangen voor het doorgeven van wijzigingen. Zodra u het wijzigingsformulier gebruikt, krijgt u automatisch een nieuwe thuisgestuurd.

Vragen over het doorgeven van wijzigingen

Twijfelt u of u iets wel of niet moet doorgeven? Voorkom problemen en geef bij twijfel altijd informatie door aan de gemeente. Bel voor advies de afdeling Werk & Inkomen. 

Balie Werk & Inkomen

U kunt bij de balie Werk & Inkomen (Burgmeester Brokxlaan 1680) uw inkomstenverklaring of wijzigingsformulier persoonlijk afgeven.

Openingstijden balie Werk & Inkomen

DagTijden
Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag

08:30 - 17:00 uur

Afwijkende openingstijden

De balie van Werk & Inkomen is gesloten op:

  • dinsdag 11 februari 2020 vanaf 12.00 uur