logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+)

Het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+) wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen een baan krijgen.

De klantregisseurs van de afdeling Werk & Inkomen van de gemeente zetten zich dagelijks in voor een inclusieve arbeidsmarkt in regio Midden-Brabant. Een arbeidsmarkt waarin iedereen gelijke kansen krijgt. Dit doen de klantregisseurs door middel van diverse instrumenten die de kloof tussen werkgevers en werkzoekenden verkleinen. Ons doel is om werkgevers te helpen bij het vinden van geschikt personeel en om (toekomstige) werknemers de ondersteuning te bieden die zij nodig hebben om hun plaats op de arbeidsmarkt te veroveren. Wij werken hiervoor samen met diverse partners, zoals de Diamantgroep.

Leerlingen uit het praktijkonderwijs

Daarnaast hebben we speciale aandacht voor leerlingen uit het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs in onze regio. Zij hebben vanwege uiteenlopende oorzaken te maken met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Om hen extra te ondersteunen bij het begeleiden naar een passende plek op de arbeidsmarkt, investeren MET Praktijkonderwijs Waalwijk, Onderwijscentrum Leijpark VSO, Parcours VSO, SG de Keyzer VSO, De Bodde VSO en Praktijkcollege Tilburg, met hulp van ESF+ in onderstaande activiteiten: 

  • Stage- werkplekleren
  • Branchegerichte cursussen
  • Leerwerkbedrijf

ESF+, het programma van het Europees Sociaal Fonds 2021-2027 ondersteunt ons in deze missie. Onze projecten worden mede gefinancierd door de Europese Unie. 

Contactpersoon is Tanja Jansen-Hassouna, bereikbaar via tanja.jansen-hassouna@tilburg.nl.